• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

25.05.2024

19:57

Remi Partizana za kraj sumornog proleća! Radnički vodio do finiša, crno-beli izvukli bod (VIDEO)

Starsportphoto

Partizan

Remi Partizana za kraj sumornog proleća! Radnički vodio do finiša, crno-beli izvukli bod (VIDEO)

Podeli vest

Srpski viceprvak na svom stadionu odigrao nerešeno sa Kragujevčanima u poslednjem kolu Superlige - 2:2 (0:1).

Kako su fudbaleri Partizana odigrali prolećni deo sezone, tako su ga i završili - kilavom igrom, bez dominacije i energije koja ih je jesenas krasila. Za razliku od domaćina, Radnički je došao sa jasnom željom i namerom da osvoji sva tri boda, kako bi izborio četvrto mesto na tabeli, a samim tim i plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope, ali je na kraju uzeo samo jedan.

Nisu se malobrojni navijači u Humskoj ni smestili kako treba, a gosti su već došli do vođstva. Akciju je sa centra poveo momak koji se školovao upravo u mlađim kategorijama crno-belih, Milan Aleksić. Natho nije uspeo da ga stigne, lopta je stigla do Bevisa na levoj strani, on pronašao usamljenog Milutina Vidosavljevića na petercu, kojem nije bilo teško da loptu smesti u mrežu.

 

 

Bila je to samo još jedna u nizu očajna reakcija odbrane "parnog valjka" ove sezone. Ovog puta, štoperski tandem činili su Aleksandar Filipović i Siniša Saničanin, ali se ni oni nisu proslavili.

Šef stručnog štaba Partizana, Albert Nađ, nije mogao da računa na najboljeg strelca tima, Mateusa Saldanju, kao ni na Alda Kalulua i Gajasa Zahida. Svi oni su dobili dozvolu da ranije odu na odmor, dok je kapiten Svetozar Marković operisao koleno.

S druge strane, šansu u startnoj postavi dobili su Severina, Baždar, Nikolić i Goh, koji je doživeo maler već u desetom minutu, kada je zbog povrede morao van terena, a zamenio ga je Janković.

Iako za crno-bele ova utakmica nije imala takmičarski značaj, s obzirom da su obezbedili drugu poziciju i kvalifikacije za Ligu šampiona, najavljivali su da imaju motiv, jer žele pobedom da zatvore sezonu. Međutim, ništa od toga nije se videlo na terenu.

Foto: Starsportphoto

 

Podatak da je domaćin jedinu šansu imao kada je, nakon pola sata igre u prvom delu, Janković šutirao sa distance, a golman Leković sjajno odbranio, dovoljno govori. Pritom, ne može se više ni izbrojati koji je ovo put da je čuvar mreže "parnog valjka" Aleksandar Jovanović blistao, jer je sa nekoliko fantastičnih intervencija sprečio Kragujevčane da mnogo ubedljivije povedu.

Skinuo je srpski reprezentatativac udarce Aleksiću i Bevisu u prvih 45 minuta, a onda i posle pauze nastavio da dovodi do ludila gostujuće igrače. Ponovo je pokušao Aleksić, potom i Vidosavljević i Ivelja, ali uzalud.

Foto: Starsportphoto

Aleksa Janković

Probudio se malo novi viceprvak, a najraspoloženiji je bio Janković. Momak koji je zimus stigao iz Čukaričkog prodorima po levoj strani pravio je pometnju u odbrani Radničkog, a u 54. minutu odlično je asistirao Nikoliću, koji je zatresao mrežu, ali je taj pogodak poništen zbog ofsajda.

U 68. minutu zicer za izjednačenje promašio je Severina, kojem je, nakon kombinacije Baždara i Natha, fenomenalno u šut ušao Leković. I onda, u 71. minutu stiže kazna. Aleksić je sve uradio sam, uzeo loptu, prevario Kovačevića i "zategao" sa 20 metara, a Jovanović je sada bio nemoćan.

 

 

Samo četiri minuta kasnije, Nikolić je vratio neizvesnost. Najbolji pojedinac domaćeg tima danas, mladi Aleksa Janković, sada je prošao po desnoj strani, a potom povratnom pronašao iskusnog napadača koji je pogodio sa pet-šest metara.

Odličnu priliku za izjednačenje ubrzo je propustio Baždar, ali zato mladi Trifunović nije. Trebalo mu je samo desetak minuta da provede na terenu kako bi se upisao u listu strelaca. Sjajno se ubacio iz drugog plana, dobio vrhunsku loptu od Natha, primio je na grudi i pogodio rašlje sa nekih 10-11 metara.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija