• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

04.05.2024

06:30

'Grobari' će pobesneti! Nađ: Zvezda ima bolji tim! Dotakao se i odnosa sa Duljajem!

ATA Images

Partizan

'Grobari' će pobesneti! Nađ: Zvezda ima bolji tim! Dotakao se i odnosa sa Duljajem!

Podeli vest

Neće se navijačima Partizana svideti izjava njihovog novog trenera.

Posle utakmice sa Vojvodinom i šokantnog poraza od 3:2 golom u poslednjoj sekundi, Albert Nađ (49) je rekao da je drugo mesto na tabeli Superlige manje-više bio cilj crno-belih od starta sezone. Time je podigao prašinu, naljutio navijače i izazvao lavinu negativnih i uvredljivih komentara.

Nekadašnji prvotimac, kapiten i sportski direktor "parnog valjka" sada je otišao korak dalje. Otvoreno i javno je priznao da Crvena zvezda ima bolji tim, čime je samo dodao "so na živu ranu" svim partizanovcima.

Pokušao je i da objasni zbog čega klub iz Humske još jednu sezonu završava bez osvojenog trofeja. Post traje punih pet godina.

- Objektivno govoreći, Zvezda u ovom trenutku ima kvalitetniji tim od nas. Tu je nekoliko sjajnih igrača, a posebno cenim Aleksandra Kataija, Mirka Ivanića, Šerifa Ndijajea. Što se nas tiče, istina je da smo tokom čitave sezone imali uspona i padova. Obično, kad ne osvojite nijedan trofej, to se smatra neuspehom. Međutim, ako uporedimo prošlu i ovu sezonu, onda je jasno da imamo priliku da budemo uspešniji nego 2023. Do kraja prvenstva očekuju nas direktni dueli sa timovima sa kojima se borimo za drugo mesto. Ako i tu šansu, kao nedavno u Kupu, budemo propustili, onda možemo da kažemo da je to debakl - kaže Nađ u intervjuu za "Politiku".

Foto: ATA Images

Albert Nađ i Vladan Milojević

On je prokomentarisao odnos sa doskorašnjim šefom struke Igorom Duljajem, čiji je bio pomoćnik, a svojevremeno su delili svlačionicu i kao saigrači. Spekuliše se da njih dvojica već duže vreme nisu bili na istim talasnim dužinama.

- Bilo je rasprava, ali nikada se nismo posvađali. To je, po mom mišljenju, normalno. Ne krijem, bilo je i povišenih tonova. Često sam mu govorio, posebno kada je vodio utakmicu, da najpre mora da eliminiše emocije. Jer, kada ima previše emocija, tada se najlakše prave greške - objašnjava Nađ, a potom dodaje:

- Moj odnos sa Igorom je profesionalan, pre svega. Poznato je da smo dugo igrali zajedno. On ima svoj stav, ja svoj i to je legitimno. Albert Nađ nije klimač glavom, neko ko će se truditi da se nekome dopadne. Ovaj posao radim iz srca i duše. Dve godine sam bio trener u Teleoptiku, pre toga sam počeo od nule u Rakovici, gde sam mnogo toga naučio. Spadam u onu grupu ljudi koja uvek javno iznosi svoje mišljenje. Takođe, cenim kada mi savetnici kažu da nešto nije dobro. Na kraju, glavni trener je nosilac cele te parade.

Foto: ATA Images

Igor Duljaj i Albert Nađ

Nekada borbeni vezista se osvrnuo i na sve ono što se dešavalo uoči i na samom 173. večitom derbiju na "Marakani", kada je morao da vodi ekipu umesto suspendovanog Duljaja.

- Dobro znam da ovaj posao uopšte nije lak. Ne želim, kada već preuzimam odgovornost, da mi nego naređuje šta treba da radim. Ako samostalno vodim utakmicu, kao u ovom slučaju derbi, ne želim nikakve vidove komunikacije, niti bilo koju vrstu pritiska. Spreman sam da preuzmem odgovornost u potpunosti. Trenerima je kofer uvek iza vrata - naglašava Nađ.

Foto: Starsportphoto

Fudbaleri Partizana vezali su pet poraza

Bivši reprezentativac tvrdi da finansijska situacija u klubu i nije toliko loša, a očekuje i da će se bojkot "grobara" sa južne tribine uskoro završiti.

- Dok sam igrao u Španiji za Ovijedo, nisam primao platu čak godinu dana. Pa, ni tada nisam želeo da napustim klub, saigrače, da izneverim navijače. Partizan je moj život. Na prvom mestu su mi moja deca, supruga i klub. To su tri glavna stuba u mom životu. Svuda postoje problemi, srećom često i država pomogne naš klub kada smo u nevolji. Čini se i više nego ikada. Finansijski ne možemo da se žalimo, mada uvek može i bolje. Što se tiče navijača, nadam se da će se i taj problem brzo rešiti, jer nijedan klub, pa ni naš, ne može da živi bez podrške sa tribina - jasan je Nađ.

Foto: Starsportphoto

Nađ u razgovoru sa Saldanjom

S obzirom da je potpisao ugovor na godinu i po dana, kormilar crno-belih već razmišlja o potencijalnim pojačanjima na leto. Priznaje da ima igrača u Superligi koji mu se dopadaju.

- Sviđa mi se kako igra Vidosavljević iz kragujevačkog Radničkog, Stanić iz TSC-a, Gluščević, Miladinović... Ima i nekoliko dobrih pojedinaca u Novom Pazaru. Lično, ako mene pitate, uvek sam za to da dovedemo domaćeg igrača. U odnosu na period kada sam poslednji put nosio Partizanov dres, sada imamo mnogo više stranaca u timu. Daleko od toga da imam nešto protiv, jer sam i sam zarađivao hleb u inostranstvu. Međutim, statistika pokazuje da su uvek, bar kada smo imali odlične rezultate, glavnu okosnicu ekipe činili momci koji su ponikli u našoj školi - zaključuje Nađ.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsednika Raisija?
Live TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsednika Raisija?

Još dva dana ima do bruke i sramote u Savetu Evrope. Još veća parodija je što će Nemci sve to da otvore. I dalje se čekaju informacije o padu helikoptera u kom je bio predsednik Irana. Na ove teme u "Info večeri" govorili su novinarka Olivera Miletović, narodni poslanik SNS Uglješa Mrdić i dr Dragan Petrović, Institut za međunarodnu politiku i privredu.

21.05.2024

22:22

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija