• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.01.2024

10:47

Stiže pojačanje iz Ukrajine! Talentovani vezista u Humskoj!

ATA Images

Partizan

Stiže pojačanje iz Ukrajine! Talentovani vezista u Humskoj!

Podeli vest

Defanzivni vezista Šahtjora Denil Kastiljo dolazi na pozajmicu u Partizan.

Mladi reprezentativac Ekvadora biće pozajmljen Partizanu na godinu dana, objavljeno je na Instagram stranici "Pbg.news".

Kastiljo je prošlog leta došao u redove ukrajinskog šampiona, a pre toga je u rodnoj zemlji igrao za  L.D.U. Kito. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @pbg.news

 

On će u martu napuniti 20 godina, a za omladinsku reprezentaciju Ekvadora upisao je čak 18 nastupa. Ipak, nije se naigrao u Šahtjoru, veće je u protekloj polusezoni odigrao samo šest utakmica za "rudare". Na tim mečevima skupio je ukupno 41 minut na terenu, što jasno govori da trener Šahtjora Marino Pušić ne računa ozbiljno na njega ni za prolećnu polusezonu.

Kastiljo će imati priliku da iskustvo stiče u Humskoj, gde će pokušati da pomogne Partizanu da sačuva prvo mesto na tabeli Superlige i osvoji titulu. Ekvadorac će biti zamena za Kristijana Belića, koji je bio standardni prvotimac crno-belih na poziciji zadnjeg veznog, ali će karijeru nastaviti u AZ Alkmaru.

Nema dileme da je dolazak Kastilja direktna posledica velikog prijateljstva i odlične saradnje sportskog direktora Šahtjora Darija Srne i trenera Partizana Igora Duljaja.

Njih dvojica su zajedno igrali upravo u Šahtjoru, a prijateljstvo je ostalo i kada su okončali igračku karijeru. Duljaj je priznao da mu je Hrvat pomagao i prošlog leta u vezi sa transferom nekolicine stranaca poput Saldanje, Zahida, Severine...

- Šahtjor ima veliki broj skauta i veliki broj igrača na radaru. Oni koji nisu među prioritetima ukrajinskom klubu, to su igrači koji bi nama mogli mnogo da pomognu. Tako sam dobijao savete od Srne prošlog leta, a sigurno ćemo pokušati da nastavimo tu vrstu saradnje i ubuduće - rekao je Duljaj nedavno u podkastu na Informer TV.

Srna, koji je sredinom decembra bio u Beogradu da uživo isprati večiti derbi, takođe je još tada nagovestio da će nastaviti da pomaže Duljaju.

- Pomagao sam Igoru, ali vidi se njegov rukopis u igri Partizana. Duljaj je prijatelj za ceo život, gde god on bude bio biće i naše saradnje - naglasio je Srna.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija