• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.12.2023

20:37

Drugi poraz Partizana zaredom! Virtus bolji posle drame

Starsportphoto©

Partizan

Drugi poraz Partizana zaredom! Virtus bolji posle drame

Podeli vest

Košarkaši Partizana izgubili su od Virtusa iz Bolonje u 17. kolu Evrolige rezultatom 77:75 (18:23, 18:18, 19:19, 20:17) i tako zabeležili drugi poraz zaredom u najjačem evropskom klupskom takmičenju posle Reala u Madridu prošle nedelje.

Crno-beli upisali su tako osmi poraz ove sezone uz devet pobeda u poslednjem meču ove godine, koji je obilovao spornim sudijskim odlukama.

Partizan je izgubio još jedan dramatičan meč u kojem je bio u zaostaku sve vreme, povremeno i dvocifrenom i vodio samo kratko na kraju, ali je propušteno mnogo šansi za preokret na minus jedan u finišu. Najefikasniji u domaćem timu bili su Džejms Naneli sa 19 poena i Ognjen Jaramaz i Kevin Panter sa po 12.

U gostujućoj ekipi istakli su se Lundberg i Belineli sa 16, odnosno 14 poena.

Od starta je bilo jasno da su se "grobari" uželeli Evrolige jer od 7. decembra i Armanija nisu nikoga ugostili.

Atmosfera je bila sjajna, a meču je prethodila sjajna humanitarna akcija ubacivanja igrača na teren. Za svaku ubačenu igračku biće donirano 1.000 dinara za kupovinu tople odeće za socijalnu ugroženu decu. 

Nije izostala ni sjajna koreografija "grobara", a svake sekunde bili su glasni i Arena se tresla ili od zvižduka ili od aplauza.

Crno-beli ušli su u meč sa samo 11 igrača, jer ekipi slavnog trenera Željka Obradovića nisu mogli da pomognu zog povreda Alen Smailagić, Uroš Trifunović i Aleksa Avramović.

Nisu crno-beli blistali od starta i prva četvrtina je bila loša za njih. Iz teških pozicija šutirali su košarkaši Virtusa, tima koji je u dosadašnjem toku takmičenja najprijatnije iznenađanje, i bili precizni, pa su na 1.51 do kraja imali i dvocifrenu prednost. 

Tada je Džejms Naneli, kao to i često biva, priskočio u pomoć sa trojkama, jednu je ubacio i Doužer, pa se prva četvrtina završila sa samo pet poena minusa za domaći tim.

Posebno je na udaru bio kapiten Kevin Panter, dosuđivani su mu i faulovi, a publika je zbog toga često negodovala,kao i generalno zbog sudijskih odluka na meču, često i sa pravom.

U drugoj četvtini Džejms Naneli nastavio je gde je stao, pomagao mu je i Kaboklo, ali su ponovo gosti stizali do dvocifrene prednosti sredinom druge četvrtine.

Do isteka 20. minuta topili su prednost crno-beli, a na poluvremenu je bilo minus pet iako je mogolo i manje, međutim greške, pre svega Zeka Ledeja, to su onemogućile.

Nisu avijai posustajali iako su crno-beli očajno počeli treću četvrtinu. Ređali su poene i trojke Šengelija, Belineli i Kordinije za maksimalnih plus 13 i delovali nezaustavljivo.

Kada je dogorelo domaćinima, zategli su odbranu, a Naneli je opet započeo seriju povratka svog tima u meč. Dao je trojku i Ledej koji se do tada nije proslavio, a prednost su spustili crno-beli čak na minus dva. Proradio je i Jaramaz takođe trojkom i dobrom odbranom nad Belinijem.

Usledila je drama u Areni na manje od dva minuta do kraja, kada su sudije dosudile tehničku Doužeru na isteku napada za Virtus. Uzalud su se bunili igrači, navijači i Željko, pa je Doužer završio meč. Nerezonski šut Ledeja i nepotreban faul Kaminskog nad Pajolom pnovo su stavile u dobru situaciju goste, ali je Jaramaz dao još jednu trojku, pa se još jedna četvrtina završila nerešenim ishodom.

Rešio je Kaminski na početku četvrte četvrtine da se iskupi za greške, pa je brzo vezao pet poena. 

Kad go je malo nedostajalo da se stigne do izjednačenja, dešavale su se greške, pa je tako i Anđušić pogrešio na šest minuta do kraja.

Na scenu su ubrzo stupili Jaramaz i Kaminski sa sjajnim odbranama, ali i poenima, a trojkom Amerikanca stigli su na samo minus jedan na oko četiri minuta do kraja.

Promašio je Ledej trojku u nastavku, ali se izborio Jaramaz za loptu. Ispostavilo se uzalud. Uspeli su na 1.11 do kraja opet da priđu na minus jedan jer je Naneli bio precizan posle protraćenog napada Virtusa i drama se nastavila.

Dobru odbrani odigraoje Ledej, Naneli je uzeo loptu, promašio, a onda je Jaramaz ponovo sjajno reagovao i oteo loptu koja je otišla do Kabokla. Brazilac tada pravi faul u napadu umesto da pogodi za vođstvo, na drugoj strani Lundberg precizan, a onda i Panter sa linije za slobodna bacanja. Faul pravi Jaramaz na deset sekundi do kraja nad Belinilijem koji retko promašuje slobodna bacanja, pa nije ni ovaj put.

Pajola pravi faul nad Panterom koji se valjao po podu zbog bola u stomaku, ali su sudije nakon gledanja snimka ostale pri odluci da Pajola nije napravio tehničku. Dao je kapiten Partizana jedno bacanje na 4.7 do kraja, drugo promašio i loptu je u aut izbacio Belineli, ali je Kaminski bio neprecizan za tri.

Naredni meč u Evroligi Partizan očekuje već 2. januara protiv Asvela, takođe u beogradskoj Areni. Tada će zaigrati i novo pojačanje Džejlin Smit, koji večeras nije mogao da pomogne crno-belima zbog pravila Evrolige.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Građani, budite oprezni! I MUP se oglasio zbog olujnog nevremena koje nam preti: Štabovi da se spreme za sve rizike i posledice!
Društvo

Građani, budite oprezni! I MUP se oglasio zbog olujnog nevremena koje nam preti: Štabovi da se spreme za sve rizike i posledice!

MUP prosledilo je upozorenje gradskim i opštinskim štabavima za vanredne situacije za preduzimanje svih preventivnih i operativnih mera u cilju spremnosti za eventualno suočavanje sa rizikom i posledicama, na osnovu najave Republičkog hidrometeorološkog zavoda za pojavu intenzivnih pljuskova i veće količine padavina za danas i sutra, a koje mogu prouzrokovati potencijalne bujične poplave.

02.06.2024

13:29

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija