• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Zorić

13.11.2023

14:00

Partizan se pretplatio na infarkt završnice! Duljaj: Sve je u glavi!

Starsportphoto

Partizan

Partizan se pretplatio na infarkt završnice! Duljaj: Sve je u glavi!

Podeli vest

Fudbaleri crno-belih u dosadašnjih 15 rundi u Superligi, odigrali čak šest utakmica koje nisu za one sa slabijim srcem.

Ne pamti se kada su se navijači Partizana toliko hvatali za glavu, strepeli i merili pritisak posle mečeva u domaćem prvenstvu kao ove sezone!

Uspeli su izabranici Igora Duljaja da vežu 13. uzastopnih pobeda u domaćem prvenstvu, lideri su na tabeli sa šest bodova više u odnosu na Crvenu zvezdu, ali su do retko kojeg trijumfa uspevali da dođu na lagan, rutinski način. Naprotiv, čini se da crno-beli nikad više završnica za infarkt nisu odigrali kao u ovih dosadašnjih 15 rundi.

Poslednja u nizu bila je upravo ona sinoć u Humskoj, kada je Čukarički savladan sa 2:1, golom Mihajla Ilića u dubokoj nadoknadi vremena, tačnije u 96. minutu.

Foto: Starsportphoto

Mihajlo Ilić

Ipak, krenimo redom. Premijera nove sezone bila je u Bačkoj Topoli. Teško gostovanje na startu i duel sa aktuelnim viceprvakom TSC-om. Primio je "parni valjak" gol već u 12. minutu, ali je uspeo da dođe do preokreta preko Natha i Belića.

Međutim, u nadoknadi prvog poluvremena Đakovac je sa bele tačke doneo izjednačenje, da bi u nastavku debitant Saldanja pogodio u 79. minutu za 3:2. I kada se činilo da će ceo plen otići za Beograd, usledio je korner u 96. minutu i pogodak Stojića za podelu bodova.

Žalili su tada i igrači i stručni štab i "grobari" zbog ispuštenog trijumfa, ali ispostaviće se, sve će im se to vratiti u narednim okršajima. Tako je u 3. kolu, na stadionu u Humskoj, viđena drama protiv niškog Radničkog, koji je preko Petrova poveo posle desetak minuta igre. Mučio se Partizan do samog finiša da slomi otpor gostiju, a onda su preokret režirali Natho u 79. sa bele tačke i Severina u 87. minutu iz slobodnog udarca.

Bio je to samo uvod u ono što sledi. Šesta runda, gostovanje na "Krovu" protiv IMT-a, koji je u 56. minutu imao vođstvo od 2:0 golovima Vukića i Kodžića. Uspeo je Saldanja da smanji na 2:1, a onda je trener Duljaj u završnici odlučio na teren da pošalje Nemanju Nikolića i Gajasa Zahida i pogodio u centar.

Belić je iznudio jedanaesterac, koji je Natho sa bele tačke pretvorio u 2:2, da bi u 95. minutu nakon sjajne kombinacije sa Saldanjom, upravo Nikolić doneo trijumf crno-belima za ogromnu radost velikom broju navijača na stadionu Voždovca.

I taman, kad su verovatno mnogi pomislili da će malo odmoriti od stresnih utakmica, grdno su se prevarili. U 7. kolu u Humskoj je gostovao Radnik iz Surdulice i znao je kako da šokira domaćina.

Mrežu Jovanovića zatresli su Gašić i Duronjić, pa se posle samo pola sata igre prisutnima na stadionu već uvukla zebnja i sumnja u prvi kiks. Ipak, još jednom je Partizan uspeo da se "digne iz mrtvih" i na kraju slavi.

Prvo je Zahid u 61. minutu vratio nadu, a potpuni preokret doneli su Saldanja iz penala u 81. i Natho u 98. minutu, takođe sa bele tačke.

Neizvesnosti i uzbuđenja nije nedostajalo ni u Pančevu, već u narednoj rundi. Železničar je pružio jak otpor crno-belima, pa je njihovo vođstvo preko Saldanje u 27. minutu vrlo brzo anulirao Đorđević, koji je realizovao jedanaesterac. Sve do 81. minuta bila je egal utakmica, a onda je na scenu ponovo stupio tandem Nikolić - Zahid i rešio sve dileme.

Usledio je jedan miran period i sigurne pobede bez primljenog gola nad Napretkom (2:0), Mladosti iz Lučana (2:0), subotičkim Spartakom (3:0), Radničkim iz Kragujevca (4:0) i Voždovcem (3:0), kao i dramatičan trijumf nad Novim Pazarom (1:0).

A, onda, kao da je u nedelju veče neko vratio film. "Parni valjak" je protiv Čukaričkog došao u vođstvo preko Saldanje u 21. minutu, propustio još nekoliko prilika da dotuče rivala, a onda je mladi Miladinović na sjajan način to kaznio u 84. minutu.

Imali su "brđani" veliki bod u džepu do poslednjih sekundi. Posle jedne duge lopte Svete Markovića i karambola u kaznenom prostoru, uspeo je Zahid da pronađe put do Ilića, a mladi štoper, jakim i preciznim udarcem sa 12-13 metara upisao prvenac u seniorskoj konkurenciji.

Usledila je ogromna radost oko 7.000 navijača u Humskoj, ali i vrlo emotivna proslava trenera Igora Duljaja. On je i objasnio zbog čega i kako njegov tim ove sezone uspeva da pravi šokantne preokrete.

- Prvo, nema predaje, posebno kada vas nadahne fantastična publika i kada igrači veruju u sebe. Svi koji su na terenu, oni koji ulaze sa klupe, ali i ostaju na njoj, dišu kao jedan. I ovaj put su izmene donele promenu ritma. Postoji tu i glava, neki put psiha, gde očekujete da možda u nekom trenutku neko reši utakmicu. Izuzetno je teško da konstantno igrate visok presing, to je praktično nemoguće. I čim malo damo malo prostora rivalu, on uspe da nas ugrozi nekoliko puta. Iskreno, nisam ni video gol, samo da svi skaču, pa sam krenuo i ja za njima - rekao je Duljaj posle 13. vezane pobede.

Foto: Starsportphoto

Igor Duljaj

Mladi stručnjak je još jednom naglasio da ga ne zanimaju ni tabela, ni bodovna prednost, ni priče o tituli i prekidu Zvezdine dominacije.

- Niti me interesuje što je šest bodova razlika, niti te priče o brojkama i nizovima. Mi gledamo samo sledećeg protivnika. Sećaju se svi, pre nego što smo krenuli u sezonu bile su razne spekulacije, mnogi su sumnjali... Peti, šesti, četvrti... Mi ni sada ne letimo visoko. Borimo se da Partizan ima kartu za Evropu. To je ono što je mnogo važnije. Sve je to lepo, ali svestan sam i toga da smo sada odigrali nerešeno protiv Čukaričkog, bila bi već drugačija priča. Tako da, idemo polako, korak po korak, samo prva naredna utakmica - naglasio je Duljaj.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vazura pobesneo! Ovo je sramotno, neka im je na čast!
Partizan

Vazura pobesneo! Ovo je sramotno, neka im je na čast!

Nastavio je Partizan svoj trijumfalni niz pošto je sinoć golom Mihajla Ilića u 96. minutu utakmice savladao Čukarički. Crno-beli su slavili sa 2:1, ali budući da je gol postignut u dubokoj nadoknadi, kao i to da je utakmicu obeležio veliki broj spornih sudijskih odluka iz tabora "brđana" stiglo je zvanično saopštenje na koje je burno reagovao čelnik Partizana, Miloš Vazura.

13.11.2023

12:41

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija