• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.11.2023

11:30

Partizanov junak blista: Nije bitno ko daje golove, samo da pobeđujemo (VIDEO)

Starsportphoto

Partizan

Partizanov junak blista: Nije bitno ko daje golove, samo da pobeđujemo (VIDEO)

Podeli vest

Golom u nadoknadi vremena Mihajlo Ilić (20) doneo sinoć crno-belima trijumf protiv Čukaričkog (2:1) u 15. kolu Superlige.

Upravo je taj pogodak bio i prvenac za mladog defanzivca u dresu Partizana, kada je reč o seniorskoj konkurenciji. Činilo se da će izabranici Igora Duljaja na svom stadionu kiksnuti protiv "brđana" kada se u dubokoj nadoknadi vremena, tačnije u 96. minutu, Ilić odlično snašao u kaznenom prostoru gostiju.

Iskoristio je talentovani štoper asistenciju Gajasa Zahida i jakim i preciznim udarcem savladao golmana Nenada Filipovića za nova tri boda i 13. uzastopnu pobedu "parnog valjka" u domaćem prvenstvu. Zbog toga je posle utakmice blistao od sreće, a imao je i posebnu posvetu.

- Gol posvećujem porodici. Tata i sestra su bili na stadionu, a mama je gledala preko TV-a. Odlična utakmica je bila, evropski intenzitet. Čukarički je kvalitetna ekipa, bilo je puno šansi i publika je imala šta da vidi. Ovog puta sam ja iskočio u prvi plan, drago mi je da je tako ispalo, ali ko god da je pogodio, ne bi bilo bitno. Najvažnije je da ekipa nastavlja da pobeđuje - kaže Ilić.

 

 

Momak koji je ponikao u Omladinskoj školi Partizana dobio je priliku da ove sezone bude standardan, što zbog svojih kvaliteta, što zbog činjenice da je "bonus". Jedini je u ekipi koji je u Superligi dosad odigrao svih 1.260 minuta. 

- Svaki vid podrške i komplimenti mi znače, bilo da je od trenera ili od saigrača. Svi, a posebno mi u poslednjoj liniji, se držimo zajedno i bodrimo jedan drugog. Kada dođe do greške, kada jedan kiksne - tu je drugi da ga ispravi. Sada sam ja bio taj junak, sutra će neko drugi i to je normalno, jer imamo jak kolektiv - objašnjava Ilić.

Foto: Starsportphoto

 

On dodaje i da golman Aleksandar Jovanović zaslužuje sve pohvale, jer je stao na gol bolestan, bez treninga i nakon primljene infuzije.

- Aca je junački odradio posao. Nije mu bilo lako da sa pola snage stoji na golu. Stevanović je imao kartone, mladi Radulaški je takođe došao posle temperature. Hvala i njemu i saigračima na borbenosti i želji za pobedom. Baš mi je žao što smo primili pogodak posle toliko uzastopnih mečeva na kojima smo uspeli da sačuvamo mrežu - naglašava Ilić.

Mogao je mladi Jagodinac i ranije da se upiše u strelce, često je ulazio u prilike, pogotovo posle prekida. Jedan pogodak mu je i nezasluženo poništen, protiv Spartaka u Subotici, ali sada je napokon dočekao taj momenat da se raduje.

- Imao sam puno šansi i dosad. Mislim da sam na svakoj utakmici ulazio bar jednom u priliku za gol, pa i na ovoj protiv Čukaričkog, ali kao da lopta nije htela u mrežu. Eto, sad mi se sve to vratilo, kad je bilo i najpotrebnije - priznaje Ilić.

Foto: FK Partizan

 

Sada je na redu reprezentativna pauza, a Mihajlo će biti na raspolaganju novom selektoru mlade selekcije, Ljubinku Druloviću. On ne krije da mu je mnogo značilo što je prethodni put imao priliku da trenira i sa "A" timom, pošto je dobio poziv od Dragana Stojkovića Piksija.

- Okupljamo se u Novom Sadu, očekuje nas revanš protiv Engleske, kao i meč protiv Luksemburga u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. To što sam bio u seniorsku selekciju mi je i najveći uspeh u dosadašnjoj karijeri. Velika je čast trenirati sa svim onim vrhunskim fudbalerima i predstavljati našu zemlju. To je jedan korak napred, ali treba da ostanem miran i fokusiran, da nastavim ovako. Sve to je došlo baš odavde i zahvaljujući partijama u Partizanu - zaključuje Ilić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija