• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: S. M.

24.05.2024

14:00

KRAJ: Novak eliminisan u polufinalu Ženeve!

Tanjug/AP

Novak Đoković

KRAJ: Novak eliminisan u polufinalu Ženeve!

Podeli vest

Srpski teniser Nova Đoković trenutno igra polufinalni meč ATP turnira u Ženevi protiv Tomaša Mahača.

Đoković - Mahač (4:6, 6:0, 1:6)

 

TREĆI SET

1:6 - KRAJ! Novak Đoković je eliminisan u polufinalu Ženeve!

1:5 - Novak će servirati za ostanak na turniru...

1:4 - Katastrofa! Tomaš Mahač dolazi do novog brejka i sada su mu vrata finala širom otvorena!

1:3 - Potvrđuje Mahač brejk stečen u prethodnom gemu, sada je Đoković servirati za prekid negativne serije. 

1:2 - Kompletan preokret Tomaša Mahača! Češki teniser pravi brejk na startu odlučujućeg seta, teška situacija za Novaka. 

1:0 - Nastavlja se serija Đokovića na startu trećeg seta pošto je srpski teniser bio siguran na svom servisu. 

DRUGI SET

6:0 - GOTOVO JE! Mahač je prejako udarao lopte i ređao greške, što je Novaku pomoglo da dođe do tri brejk šanse. Dobrim servisom spasio je prvu, ali 44. na ATP listi više od toga nije mogao. 

5:0 - Mahač je bez dileme u minus fazi, ali je imao čak tri šanse da vrati brejk. Nije uspeo, pa je Novak na korak od osvajanja drugog seta.

4:0 - Novak se definitivno vratio. Za razliku od prethodnog seta, sada pravi dva brejka i ima odličnu šansu da odvede meč u treći set.

3:0 - Potvrđuje Novak brejk iako je gem počeo loše. Uspeo je potom da veže četiri poena, ali i dalje ne deluje dobro. Komentator se čak pitao da li je Novak između gemova povratio, mada gledaoci to nisu imali priliku da vide, a i nakon ovog gema držao se za usta i delovalo je da mu je muka.

2:0 - Konačnooooo! Novak pravi brejk napokon i vodi.

1:0 - Stiže Novak Đoković do prednosti na startu na svoj servis.

 

PRVI SET

4:6 - Novak ne deluje najbolje na terenu, odustaje i od "jurnjave" za loptama. Mahač je bez mnogo problema došao do seta, a dobro je i servirao.

4:5 - Ponovo je Čeh imao brejk šansu posle grube greške Novaka, ali spašava je naš teniser dobrim servisom. Usledila je i druga zahvaljujući lošem drop-šotu Novaka, a onda je Srbin krenuo na mrežu posle servisa i  Mahač je poslao loptu iza Novakoih leđa.

4:4 - Mahač potvrđuje brejk. Imao je Nole šansu da ponovo oduzme servis protivniku, ali je nije iskoristio,

4:3 - Čeh vraća brejk Novaku! Srbin je evidentno neraspoložen, a u jednom momentu je rekao "Šta još može da se desi danas, šta još može brate mili, nije dovoljno stvari je*em mu mater". Drhatle su mu i ruke

 

 

4:2 - Imao je svoje šanse Novak na početku gemu da krene ka duplom brejku, ali ih nije iskoristio, pa Mahač smanjuje rezultat i "drži se" u prvom setu.

4:1 - Krenuo je i sada ne staje! Potvrđuje prvi teniser sveta brejk i to sjajnom bekhend paralelom na brejk šansu. Očigledno ima problema sa očima jer ih na svakoj pauzi briše peškirom.

3:1 - BREJK! Posle nešto težeg starta Novak koristi drugu brejk loptu, ali se i izvinjava protivniku jer je pri riternu ramom udario lopticu.

2:1 - I dalje Novak ima poteškoće, ali ubedljivo osvaja treći gem.

1:1 - Vratio se Novak u gem nakon što je Mahač poveo sa 40:15. Prilazio mu je na drugi servis i terao Čeha na greške. Tako je došao do brejk šanse, ali spasio ju je Mahač i potom stigao do gema jer je Srbin grešio. Tokom gema se Novak okrenuo ka svom boksu i rekao "nije dobro, uopšte nije dobro". Nije poznato da li mu smeta vreme ili ima drugih problema, ali hvatao se i za glavu i brisao oči.

1:0 - Mahač je odlučio da ide na sve ili ništa jer je bez dileme apsolutni autsajder. Imao je dve brejk šanse i propisno je namučio Noleta, ali je Srbin jednu spasio drop-šotom, a drugu nezgodnim drugim servisom.

 

PRE MEČA

14.42 - Meč počinje!

14.36 - Novak bira da prvi servira, zagrevanje je počelo.

14.35 - Vremenska prognoza kaže da u Ženevi danas više neće biti kiše

14.34 - Novak Đoković i Tomaš Mahač izlaze na teren.

14.20 - Novak prvi put u karijeri nastupa u Ženevi, dok u Švajcarskoj nije igrao čak 13 godina. Na ovaj korak se odlučio jer mu treba mečeva na šljaci pred Rolan Garos i Olimpijske igre.

14.10 - Đoković i Mahač su se sastali jednom u karijeri, prošle godine na tvrdoj podlozi u Dubaiju, a slavio je srpski teniser u tri seta. Čeh je trenutno 44. na ATP listi.

Foto: EPA

Namučio Novaka prošle godine u Dubaiju: Tomaš Mahač

14.06 - Polufinalni dubl meč na glavnom terenu se upravo završio i sada samo kiša može sprečiti Novaka da počne na vreme.

14.05 - Kiša pravi mnogo problema organizatorima u Ženevi, ali prema trenutnom stanju meč će početi na vreme, u 14.30.

14.00 - Dobar dan i dobro došli na tekstualni prenos uživo meča Novak Đoković - Tomaš Mahač.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija