• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

22.05.2024

14:00

Đoković u Ženevi juri 13. trofej na turniru iz serije 250!

epaimages

Novak Đoković

Đoković u Ženevi juri 13. trofej na turniru iz serije 250!

Podeli vest

Najbolji teniser sveta Novak Đoković igra protiv Nemca Janika Hanfmana u drugom kolu ATP turnira u Ženevi i juri 13. trofej na turniru iz serije 250.

Đoković je dobio specijalnu pozivnicu od organizatora takmičenja. Retko naš teniser igra turnire iz serije 250, ovo će mu biti tek 18. u karijeri, a sad je izbor pao na Ženevu, samo sedam dana pre početka Rolan Garosa, kako bi se što bolje pripremio za drugi grend slem u godini.

Nole je ove sezone odigrao samo šest mečeva na šljaci, premalo jer brani titulu, pa ima šansu u Švajcarskoj da pronađe pravu formu pred start takmičenja u Parizu.

Nole je poslednji turnir iz serije 250 osvojio početkom 2023. godine kada je trijumfovao u Adelejdu, a pre dve godine je pobedio u Tel Avivu na kom je igrao jer mu nije bilo dozvoljeno da se zakmiči na Ju-Es openu, pošto mu nije dozvoljeno da uđe u Sjedinjene Američke Države jer nije vakcinisan protiv korone. Čak tri puta je osvajao Srbija open, 2021. godine je posle pobede u Beogradu otišao na Rolan Garos i trijumfao, dok je u dva navrata slavio u Kataru. 

- Trenirao sam ovde, ali nikada nisam igrao turnir. Osećam da u ovom trenutku za mene ne postoji bolja priprema od igranja mečeva. Potrebno mi je više mečeva, jedan, dva, tri ili nadam se četiri. To je dobro za mene i pravi način da pronađem formu za Rolan Garos. Glava je dobro. Sve je u redu. Osećam se dobro, a videćemo kako će biti kad počne meč. Radio sam sa svojim starim-novim trenerom na izdržljivosti i fizičkoj snazi kako bih igrao mečeve na tri dobijena seta na najzahtevnijoj podlozi. Nadam se da ću imati više od jednog meča ovde u Ženevi, to je cilj. Potom ćemo da vidimo i šta će biti u Parizu - istakao je Đoković pred početak takmičenja na turniru čiji je ukupni nagradni fond 579,320 evra. Pobedniku će pored 250 bodova pripasti i nagrada od 85,605 evra.

 

Foto: epaimages

NOvak Đoković juri formu i trofej u Ženevi

 

 

Janik Hanfman je trenutno 85. na ATP listi, a na startu turnira eliminisao je Endija Mareja. Nemac ima 32 godine, a najbolji rang mu je 45. mesto. Prošle godine je igrao četvrtfinale u Rimu, kada je savladao Frica i Rubljova, što mu je najbolji rezultat u karijeri. Na slemovima nikada nije išao dalje od drugog kola, a ove sezone ima skor 9-13. 

Turniri kategorije 250 koje je osvojio Novak Đoković 

2006. godine - Holandija open, Mec
2007. godin5 -  Australijan čempionšip, Portugal open
2009. godina - Srbija open
2011. godina - Srbija open
2016. godina -  Katar open 
2017. goodina - Katar open, Istborn
2021. godina - Beograd open 
2022. godina-Tel Aviv open
2023. godina -  Adelejd


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Milićević u Kumanovu: Srbi su slobodarski, a ne genocidan narod
Politika

Milićević u Kumanovu: Srbi su slobodarski, a ne genocidan narod

Ministar bez portfelja Đorđe Milićević večeras je u Kumanovu prisustvovao obeležavanju 11. godišnjice Kulturno umetničkog društva „Srpski vez” gde je poručio da "Srbi nisu genocidan već slobodarski narod", kao i da istorijsko prijateljstvo srpskog i makedonskog naroda ne mogu da pokvare političari koji služe tuđim interesima a ne interesima svog naroda.

15.06.2024

22:18

Marko Đurić: Zahvaljujući beskompromisnoj politici koju sprovodi predsednik Vučić, institucije u Srbiji se obračunaju sa kriminalom i korupcijom
Politika

Marko Đurić: Zahvaljujući beskompromisnoj politici koju sprovodi predsednik Vučić, institucije u Srbiji se obračunaju sa kriminalom i korupcijom

Što je odlučnija politika protiv kriminalaca i ubica, to su i snažniji otpori onih koji na sve načine pokušavaju da osujete i zaustave tu borbu, jer znaju da je na čelu nje Aleksandar Vučić, navodi se u saopštenju potpredsednika Glavnog odbora SNS Marka Đurića povodom objavljene "skaj" prepiske između kriminalnih vođa sa teritorije Balkana.

15.06.2024

21:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!
Topola

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!

U selu Lipovac kod Topole u nedelju, 16. juna održaće se druga Lipovačka gulašijada. Ideju za ovu manifestaciju dobili su ovdašnji meštani koji su gulašijadu prošle godine organizovali prvi put, a za sutra je najavljeno čak 50 ekipa!

15.06.2024

08:20