• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R.Č.

25.05.2024

10:30

Pljušte pohvale na račun Dončića! Luka je kao Lebron!

EPA Images

NBA

Pljušte pohvale na račun Dončića! Luka je kao Lebron!

Podeli vest

Blistao je Luka Dončić u drugom meču finala Zapadne konferencije protiv Minesote (109:108), a po završetku utakmice njegov saigrač Kajri Irving istakao je da je Slovenac već u ovom trenutku jedan od najboljih košarkaša u istoriji!

Napravili su košarkaši Dalasa i drugi brejk u Mineapolisu, pa sada nose ogromnu prednost u Teksas gde će biti odigrana naredna dva meča. Najzaslužniji za trijumf bio je Luka Dončić koji je tri sekunde pre kraja pogodio trojku preko Rudija Gobera i tako doneo svom timu pobedu.

Foto: Tanjug/AP

 

Ponovo je Slovenac imao podršku u vidu Kajrija Irvinga, koji ga je pratio sa 20 poena i šest asistencija. Sjajni šuter rođen u Australiji imao je priliku da u prvim godinama svoje NBA karijere igra sa Lebronom Džejmsom. Sada kada je u veteran, ima tu čast da svedoči nastajanju još jedne legende NBA lige.

- Zadivljen sam Lukom. Ja ne koristim tu reč olako. Neverovatno je to koliko je posvećen radu na sebi, ali fascinantno je i to sa koliko samopouzdanja on igra. To samopouzdanje može da se oseti i prenese na ostale igrače. Od takvog igrača uvek se očekuju velike stvari, ali mislim da je ispunio sva očekivanja. Kada je došao u ligu, mnogi su sumnjali da može uspeti u NBA i oni su morali da priznaju da su pogrešili - nije štedeo Kajri sa pohvalama na račun mlađeg saigrača.

 

 

Nekadašnji prvi pik je uveren da ćemo tek videti ono najbolje od Dončića.

- Neverovatan je osećaj gledati ga kako izrasta u jednog od najboljih košarkaša svih vremena. Ja to ne kažem tek tako, jer igrao sam sa jednim od najboljih ikada (Lebron Džejms). Takvi igrači preuzimaju odgovornost na sebe i štite ostatak ekipe od pritiska javnosti i Luka je takođe takav, pravi vođa - zaključio je Kajri Irving.

Foto: EPA Images

 

Treći meč finala Zapadne konferencije na programu je u noći između nedelje i ponedeljka (02.00, Arena 1 premijum) i tada će Dalas biti domaćin.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija