• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.10.2023

17:06

Spolstra oduševljen: Jović je neverovatan, napredovao je, jedva čekam da ga vidim! (VIDEO)

fiba

NBA

Spolstra oduševljen: Jović je neverovatan, napredovao je, jedva čekam da ga vidim! (VIDEO)

Podeli vest

Igrao je kod legendarnog trenera koji ceni iste vrednosti kao i ja, poručio je strateg Majamija.

Pripreme za novu NBA sezonu počele su danas, a tim povodom trener Majamija - Erik Spolstra, pojavio se pred medijima. Velikan sa Floride prošle godine stigao je do finala, ambicije su za naredni period su iste, ali će "vrelina" imati u svom rosteru još jednog važnog aduta - Nikolu Jovića. 

Srpski reprezentativac eksplodirao je na nedavno završenom Svetskom prvenstvu. Sa "orlovima" stigao je do finala, a na putu ka srebru imao je važnu ulogu u taboru Svetislava Pešića. Spolstra je pažljivo pratio igru momka rođenog u Lesteru i na okupljanju pohvalio Jovića. 

- Imao je nekoliko nesrećnih povreda tokom protekle sezone zbog kojih nije toliko bio na parketu i nije mogao do kraja da razvije svoj potencijal. Zbog toga na ovu godinu gledam kao na njegovu ruki sezonu. Imao je neverovatan “zalet” koji rukiji inače ne dobijaju. Proveo je ceo jun pripremajući se za letnju ligu i pripreme. Prošao je kompletan letnji kamp, na prve tri utakmice letnje lige odmah je bio vidljiv njegov napredak i zbog čega je igrač koji obećava. U dobrom ritmu je završio letnju ligu, kratko se odmorio i odmah se priključio Srbiji - rekao je Erik Spolstra.

Dodao je trener Majamija da je Svetislav Pešić imao veliki udeo u napretku Nikole Jovića, ali da je srpski reprezentativac uradio mnogo više nego što su se na Floridi nadali. 

- Zaigrao je za legendarnog trenera Pešića koji po mnogo čemu ceni slične vrednosti kod igrača kao i mi. Iskreno želeo sam da prođe kroz iskustvo letnje lige, ali je uradio mnogo više od toga. Zaradio je mesto startera u reprezentaciji i postao neko ko je povezao redove tima, prikazao je potencijal plejmejkera, pregleda igre, i sličnu rolu bi mogao da ima i u našem timu ove godine, videćemo da li će tako i biti. Uzbuđen sam i jedva čekam početak priprema. Mnogi igrači su napredovali ovog leta i on je pri vrhu te liste - objasnio je trener Majamija. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija