• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R.Č.

25.05.2024

13:31

Stižu nove vesti iz Berlina! Zvezda ima prioritet, crno-beli strepe!

EPA

Košarka

Stižu nove vesti iz Berlina! Zvezda ima prioritet, crno-beli strepe!

Podeli vest

Izvršni direktor Evrolige Paulius Motejunas i predsednik Dejan Bodiroga pojasnili su situaciju u kojoj se nalaze dva srpska kluba. Kako je istakao prvi čovek elitnog takmičenja, Crvena zvezda će kao aktuelni šampion ABA lige imati prioritet prilikom dodeljivanja specijalne pozivnice!

Završnica Evrolige okupila je u glavnom gradu Nemačke vodeće ljude evropske košarke. Novinari portala "jurohups" koji je specijalizovan za košarkaška dešavanja imali su priliku da razgovaraju sa Motejunasom i Bodirogom, a jedna od tema bila je budućnost srpskih klubova u elitnom takmičenju.

- Srpsko tržište je neverovatno i veoma važno za Evroligu - istakao je Litvanac, ali se nakon toga dodakao i nemilih scena koje su obeležile finalnu seriju ABA lige između Crvene zvezde i Partizana.

- Niko ne želi ono što smo videli na nedavnom finalu ABA lige, to ni za koga nije dobro. Ukupan utisak za prisustvo dva srpska tima je pozitivan, međutim, ovaj incident između dva evroligaška tima u lokalnoj ligi ne pomaže - istakao je Motejunas i zabrinuo navijače beogradskih večitih.

Foto: profimedia

 

Ipak, na njegove reči nadovezao se Dejan Bodiroga koji je poručio da su crveno i crno-beli na vrhu liste prioriteta za dodelu "vajd karda".

- Nemaju "vajld kard", ali imaju prioritet da dobiju mesto - pojasnio je nekadašnji reprezentativac Jugoslavije.

Foto: starsport

 

Podsećamo, Bodiroga je juče izjavio da godinama unazad prvak ABA lige ima prioritet, ali ne i garantovano mesto u Evroligi, što je i sada potvrdio. Dakle, kako trenutno stvari stoje, Crvena zvezda će izvesno biti učesnik Evrolige u sezoni 2024/25, dok će Partizan biti u krugu sa Virtusom, Albom i Valensijom i u tom krugu jedan tim će ostati bez mesta u elitnom takmičenju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija