• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. V.

27.04.2024

22:00

Spartak savladao MZT i poveo u polufinalu! Veliki korak ka eliti

abaliga.com

Košarka

Spartak savladao MZT i poveo u polufinalu! Veliki korak ka eliti

Podeli vest

Košarkaši Spartaka slavili su u Skoplju protiv MZT-a sa 78:73 u prvom meču polufinala ABA 2 lige.

Ekipa iz Subotice uspela je da uzme brejk i da sa pet koševa prednosti dočeka revanš na svom parketu 04. maja.

Jako dobro i sigurno su gosti otvorili duel i sa prednosti od osam poena okončali prvu četvrtinu - 23:15. Dobra igra nastavljena je i u drugih deset minuta, pa se na poluvreme otišlo pri rezultatu 35:31.

Foto: abaliga.com

Košarkaši Spartaka

Odlično je iskusni Gordić kontrolisao tok meča, proigravao svoje saigrače, iako je najviše poena upisao upravo on. Nekadašnji plejmejker Igokee i Partizana susret je završio sa 16 poena i šest asistencija, a odličnu pomoć imao je od Filipa Barne (13 poena, osam skokova) i Luke Cerovine (12 poena).

Sa druge strane, tim iz Severne Makedonije predvodio je nekadašnji član berlinske Albe Vojdan Stojanovski sa 20 postignutih poena.

Foto: abaliga.com

Filip Barna

Na krilima odlične odbrane izvojevana je velika pobeda, a o prolasku dalje u revanšu odlučivaće koš razlika.

Ukoliko ostvare pobedu ili budu poraženi razlikom manjom od pet poena u finalu i dvomeču za plasman u ABA ligu igraće sa boljim iz duela Podgorice i Vojvodine. Trenutno je 1:0 za tim iz Crne Gore.

Spartak je prošlog leta izazvao mnogo pažnje potpisima nekolicine izuzetno jakih imena. Put Subotice krenuli su Nemanja Gordić, Marko Tejić i Aleksandar Cvetković, a u toku sezone stigao je i nekadašnji centar Partizana Vil Mozli.

Predvođeni iskusnim i talentovanim igračima dugo su bili lideri domaćeg šampionata, sve dok Vojvodina nije započela sjajnu seriju pobeda i preuzela prvu poziciju. Ipak, to se nije odrazilo na izdanja u ABA 2.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija