• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.01.2024

15:05

Čuvenog Španca pogodila tragedija: Dejan je uvek bio nasmejan

profimedia

Košarka

Čuvenog Španca pogodila tragedija: Dejan je uvek bio nasmejan

Podeli vest

Španski košarkaš oprostio se od nekadašnjeg saigrača.

Iskusni krilni centar Valensije, Viktor Klaver (35), biranim rečima govorio je o Dejanu Milojeviću, koji je juče preminuo od posledica srčanog udara.

Klaver je na početku svoje karijere bio saigrač sa legendarnim srpskim trenerom i košarkašem. Milojević je igrao za Valensiju u periodu od 2006. do 2008. godine, a Klaver je baš tada kao mlad igrač dobijao šansu u timu iz Andaluzije.

Zanimljivo, bili su konkurenti na visokim pozicijama, a Klaver je u najavi meča Evrolige, koji Valensija igra protiv Armanija, posvetio nekoliko minuta pokojnom Dekiju.

Foto: EPA

 

 

- Pre nego što bilo šta kažem o utakmici, moram da pričam o Milojeviću. Nažalost, napustio nas je u sredu. Kao bivši saigrač i prijatelj, želim da izrazim saučešće njegovoj porodici. Biće upamćen kao veliki igrač i trener. Tu je i ljubav koju je ostavio mnogim ljudima - rekao je Klaver.

Potom je opisao kako su izgledali njihovi susreti još pre 18 godina kada su zajedno nastupali za "slepe miševe".

- Nismo se čuli mnogo poslednjih nekoliko godina, ali on je bio tu kada sam ja počeo da igram u Valensiji. Igrali smo na istoj poziciji, pamtim ga kao stalno nasmejanog tipa. Došao je kao velika zvezda iz Srbije, ali bio je tako skroman. Uvek je bio pozitivan, to je preneo i kao trener na svoje igrače. Bio je mentor mnogima, kako u Srbiji, tako i u svetu. Veliki čovek - rekao je Klaver.

Upravo je košarkaški klub Valensija bio među prvima koji je odao poštu preminulom Milojeviću.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija