• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.11.2023

14:20

Grbović odgovorio Zvezdi i Partizanu: Daj da se uhvatimo za ruke, da budemo tamo gde nam je mesto

Starsportphoto©

Košarka

Grbović odgovorio Zvezdi i Partizanu: Daj da se uhvatimo za ruke, da budemo tamo gde nam je mesto

Podeli vest

Direktor beogradske Arene Goran Grbović izjavio je da Partizan i Crvena zvezda moraju da naprave konsenzus oko deobe termina u najvećoj hali u regionu.

Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je juče da je izuzetno nezadovoljan tretmanom u beogradskoj Areni i zatražio da ima ravnopravan status sa Partizanom.

Predsednik Košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović odgovorio je  na saopštenje Crvene zvezde u vezi sa korišćenjem termina u Areni i istakao da "crno-beli" imaju višegodišnji ugovor sa najvećom dvoranom u Srbiji, kao i da obaveze prema tom ugovoru izmiruju na vreme.

Crveno-beli su se potom oglasili saopštenjem u kojem ovog puta zahtevaju odgovor od rukovodstva beogradske Arene, a ''ne od zakupca sa kojim je raskinut ugovor'.

- Apelujem na naše natrofejnije klubove. Sve u ime zajedničkog cilja, evroligaških licenci, da dvojica predsednika, Mijailović i Čović, kao pametne i uspešne rukovodioce, ne moraju da se vole, sednu i dogovore se. To je mnogo važnije od nekih termina za treninge u maloj sali, najgluplje stvari na svetu kao razloga za raspravu. I jedni, i drugi, imaju benefite u najvećoj dvorani, koriste je na ivici naših održivih troškova, Partizan ispunjava neke ugovorne obaveze, a Zvezda zbog rušernja "Basketlenda", ostaje bez uslova za rad sa pojedinim klupskim kategorijama - istakao je Grbović za Sport Klub

Dodao je da klubovi moraju da se dogovore .

- Daj da se uhvatimo za ruke, ne za prste i sa A licencom uđemo u Evroligu, gde im je mesto odavno, mnogo pre nekih drugih. O tome bi trebalo razmišljati. To je samo tehnički problem koji je rešiv u sportskom kontekstu. Ideja crveno-belih je da se dele termini u maloj sali, u kojoj trenutno Partizan ima 15 sati dnevno, od 8.00 do 23.00. Moraju da naprave konsenzus oko deobe termina, pa zašto oko toga da se svađaju. Neka oba predsednika razmišljaju o stalnom evroligaškom mestu, zbog klubova i srpske košarke definitivno - izjavio je Grbović.

Na kraju je zaključio da se nada jednom ozbiljnom razgovoru i dogovoru vodećih ljudi Partizana i Crvene zvezde.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija