• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.11.2023

22:40

Partizan pao posle trilera! Duško Ivanović slavio protiv crno-belih!

Starsportphoto©

Partizan

Partizan pao posle trilera! Duško Ivanović slavio protiv crno-belih!

Podeli vest

Ofanzivni skok Baskonije rešio meč u Vitoriji.

Pretplatio se Partizan na triler završnice... Deluje da crno-beli ove sezone ne mogu bez drame, a tako je bilo i večeras u Vitoriji. Nažalost, ishod nije onakav kakvim su se navijači šampiona ABA lige nadali. Tokom čitavog meča ofanzivni skok Baskonije mučio je četu Željka Obradovića, na kraju je to i koštalo beogradskog velikana. Čima Moneke je na sekund do kraja uhvatio ofanzivni skok, faulirao ga je Ognjen Jaramaz, ali krilni centar španskog kluba pogodio je oba bacanja i rešio pitanje pobednika - 84:83 (23:23, 25:19, 15:24, 21:17). 

Uspeli su crno-beli da se vrate u meč iako se u finišu raspucao Markus Hauard u tandemu sa Vanjom Marinkovićem. Nakon trojke Jaramaza i pogotka uz faul Džemjsa Nanelija delovalo je da će crno-beli upisati drugi vezani trijumf u Evroligi, ali se to nije dogodilo. Duško Ivanović uspeo je na svom povratničkom debiju da savlada beogradskog velikana i tako donese tek drugu pobedu Baskoniji u elitnom takmičenju ove sezone. 

Partizan je na pravi način otvorio meč, a istakao se Tristan Vukčević. Mladi košarkaš upisao je ovosezonski derbi u Evroligi i u prvoj deonici ubacio 11 koševa, bez promašaja iz igre. Dobru rolu pružio je i Uroš Trifunović, ali su se crno-beli ponovo mučili u skoku. 

Foto: Starsportphoto©

 

Imali su crno-beli i prednost od šest poena, a onda su potpuno stali. Iskoristila je to Baskonija i na krilima raspoloženog Kodi Miler-Mekintajera uspela da preokrene do poluvremena. Bivši plej Partizana ubacio je osam poena i podelio sedam asistencija u prvom poluvremenu, pratili su ga Moneke i Sedekerskis pa je domaćin posle de četvrtine imao prednost od šest poena. 

Delovalo je na startu drugog poluvremena da Partizanu preti debakl. Kostar je kažnjavao Kaminskog i doneo devet razlike domaćinu, ali su se potom razigrali Danilo Anđušić i Ognjen Jaramaz. Ubacili su crno-beli četiri trojke u ovom kvartalu i zahvaljujući dobroj odbrani došli do preokreta. Ipak, tu prednost nisu uspeli da održe u završnici, meč je ponovo rešila jedna loša reakcija pod košem Partizana...

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Čima Moneke sa 16 poena, pratili su ga Markus Hauard i Tadas Sedekerskis sa po 14, a Vanja Marinković ubacio je 12. Sjajnu rolu imao je Kodi Miler-Mekintajer sa devet koševa, osam skokova i osam asistencija. Sa druge strane, u taboru Partizana briljirao je Džejms Naneli sa 16, 13 je dodao VUkčević, a po 11 Ledej i Jaramaz. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija