• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

24.05.2024

18:20

Nema mu ravnog - Vlahović je najbolji u Seriji A!

profimedia

Fudbal

Nema mu ravnog - Vlahović je najbolji u Seriji A!

Podeli vest

Srpski reprezentativac, i “devetka” Juventusa, Dušan Vlahović (24) osvojio je laskavo priznanje za najboljeg napadača ove sezone u italijanskoj Seriji A.

Iako sezona u Seriji A nije završena onako kako su se u Torinu nadali, "devetka" Juventusa - Dušan Vlahović, doneo je veliku radost "staroj dami". Srpski reprezentativac proglašen je za najboljeg napadača! 

Nakon što je podigao trofej Kupa Italije, Vlahović je dobio najveće individualno priznanje - proglašen je za najboljeg napadača sezone u Seriji A!

 

 

Srbin briljira u ekipi "stare dame", što potvrđuje njegova bogata statistika. Sezonu je završio sa 16 upisanih golova u šampionatu, a ispred njega je samo Lautaro Martinez iz Intera. No, gledajući na probleme kroz koje je Juve prolazio, igrač koji je ponikao u omladinskoj školi Partizana je definitivno bio jedina svetla tačka ovom klubu.

Ljubimac navijača je sve impresionirao, pa je danas u konkurenciji fudbalera Rome Paola Dibale i igrača Milana Rafaela Leaa koji takođe igraju na njegovoj poziciji, proglašen za najboljeg napadača ove godine.

Foto: profimedia

Dušan Vlahović

Jasno je da će nakon ovog priznanja, Vlahović biti daleko traženiji među konkurentnim klubovima, ali da li će na leto zameniti Juventus sa nekim drugim, ostaje da vreme pokaže.

Nedavno su italijanski mediji pisali o transferu 24-godišnjeg napadača u Premijer ligu, sa obzirom da su Arsenal i Čelsi poprilično "zagrizli" da ga dovedu u svoje redove. 

Iako Juve, prema najavama sportskog sektora na čelu sa direktorom Kristijanom Đuntolijem, nema nameru da ovog leta prodaje sjajnog fudbalera, videćemo šta će se sve dešavati kada prelazni rok počne.

Naš as se i u prethodnih godinu dana povezivao sa engleskim premijerligašima, ali do transfera nije došlo. Međutim, činjenica je da će Dušanu plata od naredne sezone skočiti na 12 miliona evra, što predstavlja veliki finansijski teret za klub iz Torina, koji je već u krizi.

Nedavno su čelnici pokušali da pregovaraju sa srpskim asom i njegovim menadžerom da se golgeteru mesečni prihodi smanje, ali su naišli na negativan odgovor.

Bilo kako bilo, Vlahovićeva cena neće ići ispod 60 miliona evra, pa bilo koji klub koji se odluči da ga dovede u svoje redove, moraće da zavuče ruku duboko u džep.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija