• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

16.05.2024

09:09

Veleobrt! Piksi mu oprostio i pozvao ga u reprezentaciju

Starsportphoto

EURO 2024

Veleobrt! Piksi mu oprostio i pozvao ga u reprezentaciju

Podeli vest

Fudbalski savez Srbije poslao je na adresu UEFA širi spisak igrača na koje računa za Evropsko prvenstva, a na njemu je i ime Mileta Svilara.

Selektor Srbije Dragan Stojković i dalje računa na golmana Rome pred predstojeće izazove reprezentacije, preneo je Mozzartsport.  

Podsećamo, Mile Svilar (24) je pre dva meseca, kako je Informer prvi objavio, preko direktora Rome poručio čelnicima Fudbalskog saveza Srbije da ne želi da dođe na okupljanje i da hoće da iskoristi FIFA pravila i promeni reprezentaciju. Želeo je da igra za Belgiju, ali zbog činjenice da je već odigrao jedan zvaničan meč za Srbiju, protiv Katara prijateljsku, kada je već zagazio u seniorske vode, promena reprezentativnog državljanstva nije bila moguća.

 

Foto: Starsportphoto

Mile Svilar

 

Selektor Dragan Stojković je tada, uoči prijateljskih utakmica sa Rusijom i Kiprom, bio malo ljut na golmana, pa je usledila oštra izjava. 

- Bili smo obavešteni od direktora Rome da Svilar ne želi da brani za Srbiju, mada ne znam ni kada je to branio... To je njegova odluka, tu nismo ništa izgubili. Nema tu neke velike priče, neće biti pozivan. Koji su njegovi razlozi, u to ne ulazim, pustimo momka da ima svoju karijeru - rekao je tada Piksi.

Izgleda da je ljutnja prošla selektora, pa ne želi da se odrekne bilo kog igrača, Svilaru je sve oprošteno i stavljen je na širi spisak putnika za EP. Naravno, to ne znači da će čuvar mreže Rome i ići u Nemačku, jer su i dalje u prednosti Vanja Milinković Savić, Predrag Rajković i Đorđe Petrović.

Podsećamo, našem selektoru je ispunjena želja za koju se zalagao svim snagama! UEFA je povrdila da će od predstojećeg Evropskog prvenstva u Nemačkoj (14. jun-14.jul) reprezentacije biti sačinjene od 26 igrača, a ne kao do sada od 23. UEFA je dala rok selektorima da prijave konačne spiskove do 7. juna. Srbija će se takmičiti u Grupi C, u kojoj će igrati protiv Engleske dva dana kasnije u Gelzenkirhenu, Slovenije 20. juna u Minhenu i Danske 25. juna, takođe u Minhenu.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
miki delija

pre 2 nedelje

NE SAMO DA GA JE POZVAO NEGO DA ONOG KOSARKASA VANJU IZBACI NETREBA MU ON MILE JE BOLJI GOLMAN I ZASLUZIO JE DA BRANI PRE SVIH

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak
Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak

Kad god se nešto dogodi u Kremnima, rodnom mestu proroka Tarabića, većina ljudi je sklona da to tumači s dozom misterije...Česta grmljavina, sevanje munja, pa sinoć grom koji je udario u zgradu u centru sela, mnogima je uterao strah u kosti.

31.05.2024

17:31