• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

02.05.2024

20:50

Liga konferencija: Olimpijakos režirao čudo u Birmingemu! Fiorentina bolja od Briža!

EPAIMAGES

Fudbal

Liga konferencija: Olimpijakos režirao čudo u Birmingemu! Fiorentina bolja od Briža!

Podeli vest

Crveno-beli iz Pireja slavili na "Vila Parku" sa 4:2, "viola" golom Nzole došla do trijumfa u 91. minutu.

Fudbaleri Olimpijakosa su predvođeni trostrukim strelcem Ajubom El Kabijem pobedili kao gosti Aston Vilu rezultatom 4:2 u prvom meču polfinala Lige konferencija, dok je Fiorentina golom u 90+1. minutu savladala Klub Briž rezultatom 3:2.

Raspoloženi El Kabi je golovima u 16. i 29. minutu doveo Olimpijakos u vođstvo 2:0 u Birmingemu. Musa Dijabi je poredvodio klub sa Vila Parka do izjednačenja. Prvo je u 45+1. minutu bio asistent Oliju Votkinsu za 1:2, da bi u 52. i sam bio strelac posle dodavanja Liona Bejlija.

Foto: EPAIMAGES

 

Marokanac El Kabi je sa penala u 56. minutu vratio prednost Olimpijakosu, a konačnih 4:2 postavio je Argentinac Santijago Hece u 67. minutu. 

Fiorentina je protiv Klub Briža povela u 5. minutu golom Rikarda Sotila, ali je kapiten gostiju Hans Vanaken izjednačio sa penala u 17. minutu. Andrea Beloti je u 37. minutu vratio prednost domaćinu koji je od 61. minuta imao igrača više posle isključenja Rafaela Onjedike. 

Gosti iz Briža preko najboljeg strelca ekipe Igora Tijaga stižu do izjednačenja samo dva minuta kasnije. Rezervista Fiorentine Mbala Nzola golom u 90+1. minutu kruniše vrojčanu prednost na terenu za pobedu italijanske ekipe i prednost pred revanš. 

Srpski repezentativac Nikola Milenković je meč odgledao sa klupe Fiorentine. 
Revanš mečevi igraće se sledećeg četvrtka. Finale je zakazano za 29. maj u Atini. 
 

ASTON VILA - OLIMPIJAKOS   2:4 (1:2)

Strelci:  Votkins 46, Diabi 52 - El Kabi 17, 28, 56p, Hese 67
Grad: Birmingem

Stadion: Vila Park  

Sudija: Marko Gvida, Italija 

Aston Vila: Olsen - Keš, Konsa, Lengle, Dinj - Daglas Luis, MekGin, Rodžers - Diabi, Bejli, Votkis. 
Trener: Unai Emeri

Olimpijakos: Colakis - Ortega, Karmo, Retsos, Rodinei - Šikinjo, Ibora - Fortunis, Hese, Podens - El Kabi
Trener: Hose Luis Mendilibar 

 

 

FIORENTINA - KLUB BRIŽ   3:2 (1:1)

Strelci: Sotil 4, Beloti 37, Nzola 91 - Vanaken 17, Tiago 64
Grad: Firenca 

Stadion: Artemio Franki

Sudija: Majkl Oliver, Engleska 

Fiorentina: Terasiano - Birađi, Ranier, Kvarta, Dodo - Artur, Bonaventura - Beltran - Gonzales, Beloti, Sotil
Trener: Vinćenco Italijano

Klub Briž: Jakers - Sabe, Spilers, Mehele, Mejer - Skoraš, Odoi, Onjedika, Đutgla - Vanaken, Tiago
Trener: Niki Hejen

 

 

UŽIVO: 

DRUGO POLUVREME: 

KRAJ! Olimpijakos savladao Aston Vilu u Birmingemu, Fiorentina bolja od Briža! 

91. minut - GOOOOOOOOOOOL! Fiorentina će ipak u Belgiju nositi gol prednosti! Nakon velike gužve u kaznenom prostoru Nzola se najbolje snašao i matirao Jakersa - 3:2!

86. minut - Odoleva Klub Briž pritiscima Fiorentine iako gosti iz Belgije imaju igrača manje od 60. minuta. Sada je Jakers zaustavio udarac Sotila. 

83. minut - NEMA GOLA! Daglas Luis gađao je pored gola, pročitao ga je Colakis, ali nije bilo potrebe da reaguje budući da je Brazilac sve promašio! Ostaje 2:4! 

80. minut - Penal za Aston Vilu! Karmo je trapavo reagovao i srušio Dijabija bez potrebe. 

75. minut - Mirno je u Firenci, dok Aston Vila svim silama pokušava da umanji prednost crveno-belih svesi da ih za sedam dana  u Pireju očekuje pakao! 

67. minut - GOOOOOOOOOOOL! Magično veče Olimpijakosa i četvrti gol u mreži Aston Vile! Hese je šutirao sa distance, lopta je na putu ka golu zakačila Konsu i završila iza leđa Olsena - 2:4!

 

 

64. minut - GOOOOOOOOOOL! Igor Tijago je pobegao Ranieriju i pogodio malu mrežu! Klub Briž se vraća u igru iako su pre svega četiri minuta ostali sa igračem manje - 2:2!

 

 

60. minut - Klub Briž ostaje sa igračem manje! Onjedika je dobio dva žuta kartona za svega desetak minuta, sada je bez razmišljanja pokupio Gonzalesa i moraće put svlačionice. 

56. minut - GOOOOOOOOOOL! Het-trik Ajuba El Kabija, Marokanac donosi novo vođstvo Olimpijakosu - 2:3!

55. minut - Penal za Olimpijakos! Nesmotren potez Daglasa Luisa koji je glavom igrao u svom kaznenom prostoru! 

52. minut - GOOOOOOOOOL! Aston Vila se u potpunosti vratila u meč, Leon Bejli je pobegao rezervisti Omaru Ričardsu, pronašao Diabija, a Francuz iz nemoguće pozicije pogađa bliži ugao Colakisovog gola - 2:2. 

 

 

50. minut - Smušen početak u nastavku na obe utakmice. Aston Vila ima posed u Birmingemu, ali se Olimpijakos organizovano brani. Slična je situacija i na meču Fiorentine i Briža gde domaćin ima inicijativu. 

Foto: EPAIMAGES/Reuters

 

46. minut - Počelo je drugo poluvreme u Birmingemu i Firenci! 

PRVO POLUVREME: 

45+1. minut - GOOOOOOOOL! Vraća se Aston Vila, pobegao je prvi put Oli Votkins i odmah perfektno šutirao pored Kostasa Colakisa - 2:1! 

45. minut - Tražili su fudbaleri Aston Vile penal nakon duela Ortege i Votkinsa, ali Marko Gvida odmahuje rukom. Na snimku se vidi i zašto, prelako je engleski reprezentativac pao u kaznenom prostoru. 

41. minut - Hrabra igra Olimpijakosa, imali su crveno-beli novu priliku da postignu i treći gol na "Vila Parku". Sada je Daniel Podens bio u dobroj poziciji, ali ga je blokirao Met Keš. 

37. minut - GOOOOOOOOOL! Evo ga Andrea Beloti, Fiorentina ponovo vodi - 2:1! 

 

 

32. minut - Nema uzbuđenja u Firenci za sada, domaćin je nakon gola Klub Briža oprezan, a Belgijanci na svojoj polovini čekaju grešku "ljubičastih". 

28. minut - GOOOOOOOOOOL! Čudo na "Vila Parku", Olimpijakos vodi 2:0, ponovo Ajub El Kabi! Veliku grešku je napravio Oli Votkins, otvorio kontru za crveno-bele, a Podens petom proigrava Marokanca. 

 

 

23. minut - Pod strahovitim pritiskom je odbrana Olimpijakosa u Birmingemu, ali se crveno-beli iz Pireja sjajno brane. 

17. minut - GOOOOOOOOOOL! Dobio je Klub Briž penal zbog Birađijevog igranja rukom, a loptu sa "kreča" u gol šalje Vanaken - 1:1! 

 

 

16. minut - GOOOOOOOOOOL! Dok se čeka odluka na "Artemio Frankiju", Olimpijakos režira malo čudo u Birmingemu! Ajub El Kabi donosi prednost crveno-belima - 0:1! 

 

 

15. minut - Čeka se VAR odluka nakon što je kapiten Fiorentine Kristijan Birađi igrao rukom u kaznenom prostoru. 

12. minut - Evo ga prvi pokušaj Olimpijakosa, ponovo je u centru pažnje bio Vinsent Ibora, ovoga puta je Španac gađao ka golu domaćina, ali daleko pored stative. Ostaje 0:0. 

Foto: EPAIMAGES

 

9. minut - Povela je Vila u Birmingemu, ali ga glavni arbitar Marko Gvida neće priznati. Klemen Lengle je trapavo reagovao u kaznenom prostoru i srušio Iboru te je gol poništen zbog faula u napadu. 

6. minut - Odmah preti Aston Vila, ali je na pravom mestu bio Kostas Colakis. Heroj penal serije protiv Fenerbahčea zaustavio je udarac Morgana Rodžersa - 0:0. 

4. minut - GOOOOOOOOL! Tek što je duel na stadionu "Artemio Franki" počeo, Renato Sotil pogađa malu mrežu sa ivice kaznenog prostora - 1:0. ž

 

 

1. minut - Utakmice su počele! 

Pre meča:

20:22 - Nekoliko zanimljivih odluka Hosea Luisa Mendilibara. U startnoj postavi Olimpijakosa se nalazi iskusni Ibora dok je na klupi ostao Andre Orta. Promena ima i u poslednjoj liniji pošto zbog suspenije neće biti Andresa Ntoija, a njega menja Panos Retsos. 

20:14 - Trener Fiorentine Vinćenco Italijano rešio je da na klupi ostavi srpskog reprezentativca Nikolu Milenkovića. Štoperski tandem "viole" večeras čine - Ranier i Kvarta. 

20:10 - Dobro došli na lajv prenos prvih mečeva polufinala Lige konferencija između Aston Vile i Olimpijakosa, te Fiorentine i Klub Briža. Sve detalje sa ovih utakmica uživo možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Cela zgrada - svi kandidati za odbornike Zeleno-levog fronta! Opozicija se sprda sa narodom: Optuživali vlast za fantomske birače, a oni imaju fantomske odbornike!
NEKO IH JE IDIOTSKI PRESELJAVAO

Cela zgrada - svi kandidati za odbornike Zeleno-levog fronta! Opozicija se sprda sa narodom: Optuživali vlast za fantomske birače, a oni imaju fantomske odbornike!

Liste za lokalne izbore opozicije pune su takozvanih fantomskih birača, kako su oni samo nazvali pojedine građane koji su menjali prebivalište i pokušali da tako optuže vlast da je pokrala decembarske izbore?! Sada, je opozicija prestavila - fantomske odbornike i to u svojim redovima!

17.05.2024

11:14

SRPSKA POLITIČKA ALHEMIJA! Samo da su protiv Vučića: Pljuvali se na pasja kola, a sad su u istom frontu!
Izbori 2024

SRPSKA POLITIČKA ALHEMIJA! Samo da su protiv Vučića: Pljuvali se na pasja kola, a sad su u istom frontu!

Proročke reči predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će se opozicija istog časa ujediniti ako bude imala makar jedan glas, jednog odbornika, jednog poslanika više od vladajuće koalicije ponovo su dobile na snazi nakon što je doktor Branimir Nestorović, lider "Pravi Mi" najavio da će se povući iz izborne trke na lokalnim izborima u Beogradu, ako i lažni ekolog Savo Manojlović uradi isto.

17.05.2024

10:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija