• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

29.04.2024

07:10

Liverpul je spreman za novu eru! Edvards, Hjuz i Slot nasleđuju Klopa!

EPAIMAGES

Fudbal

Liverpul je spreman za novu eru! Edvards, Hjuz i Slot nasleđuju Klopa!

Podeli vest

"Redsi" doveli tri operativca - tehničkog i sportskog direktora, te novog trenera za narednu sezonu, prvu nakon devet godina bez Jirgena Klopa.

Sve je spremno za novu eru na "Enfildu". Mandat Jirgena Klopa bliži se završetku pošto je Nemac rešio da napusti Liverpul na kraju sezone. Nadali su se navijači da bi harizmatični stručnjak iz Štutgarta ove godine mogao da donese još neki trofej "redsima", ali je prezasićenje postalo jasno u finišu sezone. 

Liverpul igra katastrofalno, a slabi rezultati koštali su ih boljeg plasmana u svim takmičenjima. Počelo je eliminacijom od Mančester junajteda u FA Kupu, potom je udarac "redsima" u četvrtfinalu Lige Evrope zadala Atalanta, a sve je nastavljeno jednom pobedom u prethodnih pet utakmica u Premijer ligi. 

Jasno je - došlo je do kraja. Do tačke pucanja što je pokazao i sukob Klopa sa Salahom na meču protiv Vest Hema. Na "Enfildu" uveliko rade na spremanju naredne sezone, izabrano je novo sportsko rukovostvo kluba, a nedavno i Klopov naslednik - Arne Slot. 

Holanđanin je uspeo da savlada brojnu konkurenciju koja se poslednjih meseci dovodila u vezu sa Liverpulom. Želeli su "redsi" Ćabija Alonsa - ostao je u Leverkuzenu, želeli su Roberta De Zerbija - ispostavio se kao loš izbor, poslednjih nedelja kao glavni favorit pominjan je Ruben Amorim iz Sportinga, ali ni Portugalac neće doći na "Enfild". 

 

 

Glavni protagonista Slotovog imenovanje je Majkl Edvards. Novopečeni tehnički direktor Liverpula se na "Enfild" vratio nakon dve godine da povede "redse" u budućnost. Englez je napustio klub 2022. godine zbog razmimoilaženja sa Jirgenom Klopom, ali je uprava kluba rešila da ga vrati kada je Nemac objavio da odlazi. 

Edvards će u budućnosti imati daleko širi spektar odgovornosti budući da je u prvom mandatu bio zadužen za pojačanja. Ovoga puta - 44-godišnji stručnjak iz Sautemtpona pitaće se o svemu. Upravo to je bio povod njegovog sukoba sa Klopom 2022. godine kada je odlazio. 

Nemac u Liverpulu nije samo trener već i menadžer. Vodio je glavnu reč kod pojačanja, birao igrače koje želi da budu dovedeni, a Edvards je ispunjavao njegove želje shodno mogućnostima kluba. Ipak, neke od kapitalnih pojačanja izabrao je i sam - Mohamed Salah, Virdžil Van Dajk, Alison, Sadio Mane i mnogi drugi došli su u klub na insistiranje Majkla Edvarsa i njegove čuvene analitike. 

Engleski stručnjak poznat je po svojoj "vezi" sa brojevima. Statistika je osnov njegovog delovanja i zbog toga je rešio da Arne Slot bude novi trener Liverpula. Navodno, Holađanin je prihvatio da samo "aminuje" potencijalna pojačanja, a da ona budu izbor Majkla Edvarsa i novog sportskog direktora Liverpula - Ričarda Hjuza. 

Foto: EPAIMAGES

 

Ra razliku od Slota, Ruben Amorim želeo je nešto veća ovlašćenja na "Enfildu" što se Majklu Edvarsu nikako nije svidelo. Portugalac je zbog toga, navodno, ispao iz kombinacije. 

I to nije sve - Edvards planira da napravi remont i u organizaciji Liverpula. Navodno, Englez je sa vlasnicima kluba dogovorio novu politiku poslovanja koja bi funkcionisala nalik na onu koju koristi Mančester siti ili Siti grupa. 

Plan je da "Fenway Sports Grup", u čijem je Liverpul vlasništvu, u budućnosti kupi još nekoliko klubova širom sveta. Upravo po modelu Mančester sitija. Iza svega stoji ideja da "redsi" rašire svoje poslovanje na sve krajeve planete, dobiju dodatne informacije o talentovanim fudbalerima, ali i dobiju klubove gde bi mogli da razvijaju igrače koji još nisu spremni da odgovre najvišim zahtevima. 

Sve je spremno za početak nove ere na "Enfildu"! 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Građani treba da znaju na kakve su prevare spremne opozicione liste! Oglasio se SNS povodom odbacivanja liste Save Manojlovića
Izbori 2024

Građani treba da znaju na kakve su prevare spremne opozicione liste! Oglasio se SNS povodom odbacivanja liste Save Manojlovića

Opštinski odbor Vračar Srpske napredne stranke (SNS) saopštio je danas, povodom odluke Opštinske izborne komisije (OIK) gradske opštine Vračar koja je odbacila listu "Dr Savo Manojlović i ja sam Vračar - Kreni-promeni" zbog nepoštovanja propisa o zastupljenosti polova, ali i zbog nedovoljnog broja potpisa, da građani mogu još jednom da se uvere na kakve su sve prevare spremni predstavnici opozicionih lista.

14.05.2024

19:56

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Beograd ima Čumićevo, a ovaj grad Stanino sokače!
Srbija

Beograd ima Čumićevo, a ovaj grad Stanino sokače!

Nedelja zajedništva i sećanja u šabačkoj Ekonomsko-trgovinskoj školi "Stana Milanović" obeležena je na poseban način - otvaranjem Staninog sokačeta, koje će predstavljati ulaz u školu i novo poglavlje života svakog njenog učenika.

14.05.2024

17:19