• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. N.

28.04.2024

16:55

Vratili smo OFK Beograd gde mu  je mesto! Sad napadamo Evropu

Pedja Milosavljević

Fudbal

Vratili smo OFK Beograd gde mu je mesto! Sad napadamo Evropu

Podeli vest

Vratili smo OFK Beograd u elitu, tamo gde i pripada, a sledeći korak je da napadnemo Evropu, kaže za Informer sportski direktor kluba sa "Karaburme" Andrej Mrkela.

"Romantičari" će sledeće godine igrati u Superligi Srbije, samo godinu i po dana od ulaska aktuelne uprave u klub. Prema Mrkelinim rečima, proces je bio zahtevan, ali uspeli su, moćda čak i brže nego što su se nadali. 

- Čestitam pre svega igračima, oni su ti koji su najzaslužniji za uspeh. Možda malo brže od očekivanog smo stigli do Superlige, ali nije bilo lako. Samo mi koji smo u klubu znamo kroz šta smo prošli i koliko smo naporno radili. Kada smo tek došli u klub pre godinu i po dana, OFK Beograd je bio u trećoj ligi i imao je osam bodova zaostatka u odnosu na lidera. Uspeli smo da se plasiramo najpre u Prvu ligu Srbije, a sad u elitni rang. To jeste bio plan od početka, ali da mi je tada neko rekao, ne bih bio siguran da ćemo do sada uspeti - poručio je Mrkela. 

Foto: Pedja Milosavljević

Andrej Mrkela

Ambiciozne planove ima rukovodstvo plavo-belih, a jedan od njih je igranje u kvalifikacijama za evropska takmičenja. 
- Hajde da privedemo kraju još ovih nekoliko utakmica, pa ćemo onda pričati o planovima za budućnost. Svakako je cilj da se pojačamo što bolje i budemo konkurentni u Superligi Srbije. Mogu samo da poručim da nikom neće biti lako protiv nas da osvaja bodove. Ne bih davao velika obećanja, idemo korak po korak, ali ako se otvori prilika, zašto ne bismo pokušali da napadnemo i Evropu, odnosno da učestvujemo u kvalifikacijama za neko od evropskih takmičenja - kaže mladi sportski direktor. 
Trenutno rukovodstvo zateklo je tešku situaciju u klubu u decembru 2022. godine. OFK Beograd je opstao samo zahvaljujući navijačima. 

Foto: Starsportphoto

Andrej Mrkela


- Teško je povući paralelu između OFK Beograda danas i i onog dana kad smo ušli u klub. Bio je pred gašenjem i ostao je samo zahvaljujući najprivrženijim navijačima koji su ga maltene sami finansirali. Zahvalni smo im na tome, ali bilo je potrebno mnogo rada i ulaganja da koliko-toliko postavimo klub na zdrave noge. Još nije gotovo, ovo je početak,pred nama je ogroman posao - jasan je Mrkela.
Naredne sezone, "romantičari" će svoje utakmice kao domaćini igrati u Zaječaru, mada to nije trajno rešenje. 
- Igraćemo u Zaječaru, ali je to privremeno rešenje. Ne bih ulazio u detalje, to je više pitanje za Kostadina Terzića i Stefana Babovića. Ja se bavim sportskim sektorom. Srećan sam što smo baš mi, koji smo maltene prohodali na Karaburmi, vratili klub tamo gde mu je i mesto - ističe Mrkela. 

Foto: Starsportphoto

Mitar Mrkela i Andrej Mrkela

Andrejov otac, Mitar Mrkela, sportski je direktor Crvene zvezde, pa sin od njega dobija konkretne savete. 
- Otac mi je među prvima čestitao. Od početka mi je bio podrška i ne samo on, nego cela moja porodica. On me naravno razume, jer radi taj posao. Mnogo smo pričali i pričamo, kupim savete, usvajam i pokušavam što više da primenim - zaključio je Mrkela. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bojkot opozicije propao! Idu na izbore sa onima koji ne idu na izbore! (VIDEO)
Izbori 2024

Bojkot opozicije propao! Idu na izbore sa onima koji ne idu na izbore! (VIDEO)

Jučerašnji dan u Narodnoj skupštini doneo je neke veleobrte na srpskoj političkoj sceni. Deo opozicije koji tobož bojkotuje izbore 2. juna, na čelu sa Draganom Đilasom i Milošem Jovanovićem, razotkriven je od strane Zorana Lutovca i Aleksandra Jovanovića Ćute, koji su im se javno zahvalili na tome što izlaze na izbore sa njima!

11.05.2024

18:59

Vesti

Kurtijevi Srbi u Leposaviću na čelu s Radoicom Radomirovićem stide se srpske trobojke i Svetog Vasilija (foto)
Politika

Kurtijevi Srbi u Leposaviću na čelu s Radoicom Radomirovićem stide se srpske trobojke i Svetog Vasilija (foto)

Večeras su s prvim mrakom Kurtijev poslušnik Radoica Radomirović i njegovi puleni po nalogu Kurtija ispred opštine Leposavić razvili zastavu na kojoj piše “Ovo je Evropa” i to stojeći ispod zastave tzv. Kosova, a sve kao reakcija na veličanstvenu srpsku trobojku koju su danas na praznik Svetog Vasilija Ostroškog Srbi ponosno razvili i poneli ulicama Leposavića!

12.05.2024

22:08

TV

Logor smrti postao je političko oružje! Bokan: EU je dozvolila da joj se Hrvatska pridruži ne odričući se svoje fašističke prošlosti i negiranja Jasenovca!
Live TV

Logor smrti postao je političko oružje! Bokan: EU je dozvolila da joj se Hrvatska pridruži ne odričući se svoje fašističke prošlosti i negiranja Jasenovca!

Negovanje nasleđa NDH od strane moderne Hrvatske, negiranje Jasenovca i sve jaču rusofobnu politiku Zapada, komentarisali su gosti Rata uživo, Dragoslav Bokan sa Instituta za nacionalnu strategiju, nekadašnji ministar odbrane SCG dr. Prvoslav Davinić, novinar Vlastimir Vidić i stručnjak za bezbednost Dževad Galijašević.

12.05.2024

20:04

JOŠ TV VESTI

Hronika

Novi detalji skrivanja Legije! Krio ga u Makedoniji fudbalski menadžer Džaro, Tomo, Bobo i Zingo!
Hronika

Novi detalji skrivanja Legije! Krio ga u Makedoniji fudbalski menadžer Džaro, Tomo, Bobo i Zingo!

Odmah posle ubistva Zorana Đinđića, tadašnjeg premijera Srbije, Miorad Ulemek Legija koji je osuđen kao glavni organizator ovog ubistva krio se u Makedoniji. Njegov jatak je bio Velibor Džarovski Džaro čuveni fudbalski menadžer, mešetar i najveća legenda Makedonije, koji je nedavno preminuo i koji je dao zeleno svetlo da se ova tajna objavi nakon njegove smrti. A detalje nam otkriva odlično upućeni izvor Afere.

12.05.2024

13:41

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Jagnje na sto načina! Piroćanci znaju kako
Srbija

Jagnje na sto načina! Piroćanci znaju kako

Tradicionalna manifestacija za ljubitelje vrhunske jagnjetine sa Stare planine - "Jagnjijada" u pirotskom selu Krupac, biće održana narednog vikenda, 18. i 19. maja u dvorištu seoske škole u ovom selu.

12.05.2024

11:00