• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B

26.04.2024

20:08

Zdjelar objasnio Rusima: Večiti derbi je veći nego CSKA-Spartak!

Starsportphoto

Fudbal

Zdjelar objasnio Rusima: Večiti derbi je veći nego CSKA-Spartak!

Podeli vest

Na srpskom derbiju ima više navijača, objašnjava srpski reprezentativac.

Godinama već dueli Crvene zvezde i Partizana privlače ogromnu pažnju svetskih medija. Ove sezone je situacija bila specifična budući da su navijači u samo pet dana imali priliku da prate dva izuzetno bitna večita derbija. Trijumf su oba puta odneli crveno-beli. 

Naravno, duel beogradskih večitih izuzetno je praćen u Rusiji zbog bratskih odnosa dva naroda, ali i navijača. Pristalice Crvene zvezde i Spartaka iz Mosvke su u bratskim odnosima, isto kao i navijači Partizana, te moskovskog CSKA. 

Zbog toga, mediji u Rusiji su sa mnogo pažnje ispratili dešavanja na "Marakani", a potom i sa nekadašnjim fudbalerom Partizana - Sašom Zdjelarom, analizirali večiti derbi između Crvene zvezde i Partizana. 

Foto: fss.rs

 

Povremeni srpski reprezentativac već dve godine nastupa u Rusiji, imao je priliku da iskusi večiti derbi, a potom i duele između CSKA i Spartaka, ali smatra da je meč Zvezde i Partizana nešto posebno. 

- Iskreno govoreći, utakmica Partizan – Crvena zvezda je važnija od CSKA – Spartak. To je zato što na tom derbiju ima više navijača. Ovde ih nema. I zbog toga osećam da je taj meč važniji. Nedostaje nam podrška navijača - rekao je Saša Zdjelar. 

Inače, Saša Zdjelar je u jednom delu svoje karijere nastupao za Olimpijakos pa je makar kao posrednik imao mogućnost da oseti atmosferu još jednog uzavrelog derbija. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 80 odsto obrađenih mesta podršku 413.598 glasača, a Pendarovski 186.954 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija