• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.11.2023

15:17

Milenković progovorio o svađi sa Terzićem i Jovićem! Evo šta je rekao o Duljaju!

Starsportphoto

Fudbal

Milenković progovorio o svađi sa Terzićem i Jovićem! Evo šta je rekao o Duljaju!

Podeli vest

Nekadašnji fudbaler Partizana, Nikola Milenković, otkrio je da se svađao sa bivšim igračima Crvene zvezde Lukom Jovićem i Aleksom Terzićem zbog ljubavi prema crno-belima, a nije krio da je očekivao mnogo više od večitog rivala u ovoj sezoni.

Otkrio je defanzivac Fiorentine Nikola Milenković kako mu je bilo u svlačionici prošle sezone sa Lukom Jovićem i Aleksom Terzićem.

"Vatreno! Na vrhuncu, do te tačke da se posvađamo. Oni su baš, baš zvezdaši, ja sam baš baš partizanovac. I onda kad se nađemo, to nema praštanja.. Imali su većinu, ali... Okej" - rekao je Nikola Milenković u intervjuu za Mozzart sport.

Prati reprezentativac Srbije Partizan i veruje da je ovo sezona koju navijači čekaju.

"Nadam se da jeste. Posle evropskog neuspeha u kvalifikacijama mi je bilo jako teško. Ali moram stvarno da pohvalim Igora Duljaja, koji je napravio sjajan posao. Dići ekipu i održati taj timski duh je za svaku pohvalu. Vidi se da imaju veliko zajedništvo u ekipi. I vidi se da imaju organizaciju igre. Svaka čast ekipi što igra na takav način posle evropskog neuspeha kada je bio strašan pritisak na njih. Čestitke Igoru i ekipi Partizana na onome što pruža. Ali opet, sezona je duga. Želim im da nastave ovako da igraju kao što su igrali dosad. Utakmicu po utakmicu. I da ne gledaju mnogo unapred. Da igraju svaku kao da je finale".

Foto: AP/Photo

 

Igrao je Milenković prijateljsku utakmicu na "Marakani" kada mu je Zvezda izgledala sjajno nakon što je deklasirala Fiorentinu (5:0)

"Iskreno, bilo je teško očekivati ovaj rasplet. Zvezda mi je izgledala veoma, veoma jako i superiorno. Igrala je taj evropski fudbal sa visokim presingom. Očekivao sam stvarno da naprave bum kad uđu u sezonu i da budu baš jaki. Sa druge strane, bilo mi je žao kada je Partizan eliminisan iz Evrope. Navijao sam i bilo mi je teško u stomaku da prihvatim poraz. Kako su izašli iz te situacije, svaka im čast! Znam koliki je pritisak igrati u Partizanu, jer svaka utakmica mora da se pobedi. Svaki poraz je ogroman pritisak. Što od navijača, što od medija. Tako da, teško je bilo očekivati ovo sada… Odrađen je sjajan deo posla do sad ali ih očekuje još mnogo, mnogo utakmica i želim im samo da nastave ovako".

Foto: Starsportphoto

 

Dobio je italijanski klub šamar na vreme.

"Da, Zvezda je bila u završnoj fazi priprema, u odličnoj formi, došli su navijači… Mi nismo izašli sa pravom glavom. Pravili smo greške koje nisu bile uobičajene za nas. Bio je to šamar posle kojeg smo se podigli. Ali opet, nije bilo prijatno u 25 minutu gubiti sa 0:5. Nama je taj poraz pomogao, a za Zvezdu ne znam. Stvorila se prevelika euforija posle te pobede, ne znam šta da kažem".

Zvezdina inostrana pojačanja su Milenkoviću u prvi mah izgleda odlično.

"Tada su mi delovali zaista sjajno. Prošlo mi je na klupi kroz glavu da je Zvezda pogodila sa strancima. Ali svaka sezona se treba gledati na duge staze. Mi Srbi smo skloni tim euforijama. Bukvalno od danas do sutra. Pobediš danas i euforija do neba. Sutra izgubiš i ništa ne valja. Sezona je duga i treba da se održavaju kontinuitet i balans. Veoma bitne stvari u fudbalu. Titule osvajaju timovi koji imaju kontinuitet tokom cele sezone. Zato se nadam da će Partizan imati taj kontinuitet. Ali prvo da izdrži ove naredne utakmice i veoma težak raspored".

Foto: EPAIMAGES

 

Otkrio je popularni Bleki ko ga je najviše iznenadio u Partizanu.

"Igrači koji dolaze iz omladinske škole Partizana. Stranci su tu da prave razliku. Svaki stranac koji dođe u večite mora da pravi razliku. Ako ne pravi, onda treba staviti svog mladog igrača. Volim naše domaće i mlade igrače. Na primer, mladi Mihajlo Ilić. Ili Sveta Marković. Pa Belić u sredini koji daje 200 posto. Kada ekipe ide dobro, svaki igrač daje više. Ma svi mi se sviđaju”.

Prati srpski defanzivac pomno i košarku.

" Uf, kako da ne… Bio sam sa Ducijem i Strahinjom na jednoj utakmici. Sad smo potpisali centra, slažu se kockice. Željko je napravio čudo prošle sezone sa ekipom… Ogromna stvar! Odlazak na F4 Evrolige bi bio ogromna stvar, ciljevi i ambicije su porasli i svi očekujemo F4. S druge strane, ima mnogo velikih klubova u Evroligi i većini je cilj isti, pa Partizanu neće biti lako. Ja bih bio najsrećniji, kao i svaki navijač Partizana, da gledam ekipu u borbi na Fajnal foru. Verujem u Željka koji radi izvanredan posao i u igrače. Došli su novi košarkaši i sigurno će biti potrebno vremena ekipi da se uigra. Nisam ja neki stručnjak za košarku, ali nešto slično je i u fudbalu i u košarci. Kako vreme bude prolazilo, sigurno će Partizan biti sve jači i jači”.

Foto: Starsportphoto

 

Svi u italijanskom klubu znaju kakvu atmosferu prave "grobari".

"Od igrača do fizioterapeuta, zanimaju se svi. Opšte je poznato. Atmosferu koju Partizan ima u basketu, nema niko drugi u Evropi. Kada Partizan bude došao u Bolonju, voleo bih da gledam" - poručio je Nikola Milenković. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

"Orao" otkrio tajnu iz svlačionice! Primiš gol iz jednog udarca, a onda dođe Piksi i ...
Fudbal

"Orao" otkrio tajnu iz svlačionice! Primiš gol iz jednog udarca, a onda dođe Piksi i ...

Fudbalska rerezentacija Srbije će odmeriti snage sa Belgijom u Briselu u prijateljskom susretu 15. novembra, a onda četiri dana kasnije sa Bugarskom u Leskovcu u poslednjem meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Reprezentativac naše zemlje Nikola Milenković istakao je koliko je važan selektor Dragan Stojković za nacionalni tim, a tvrdi da euforija ne može ništa dobro da donese.

14.11.2023

13:03

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija