• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.10.2023

13:41

Ovaj čovek 5 godina čeka da se osveti Zvezdi!

EPAIMAGES

Fudbal

Ovaj čovek 5 godina čeka da se osveti Zvezdi!

Podeli vest

Marko Roze pet godina čeka da se osveti Crvenoj zvezdi. Dok je bio trener Salcburga crveno-beli su mu ostavili ožiljak za sva vremena, pa ne sumnjamo da se nada da će u sredu (21.00, RTS, Arena), kao trener Lajpciga, barem malo da zaleči stare rane.

Ako ste zaboravili, Roze je bio trener Salcburga u dvomeču 2018. godine kada je Vladan Milojević odveo Zvezdu u grupnu fazu Lige šampiona.

- Jako je teško, boli. Nemam objašnjenje. Ljudi oko nas plaču. To je sve što mogu da kažem - rekao je Marko Roze tada nakon što je njegov tim posle vođstva od 2:0 ostao bez plasmana u elitno takmičenje. 

Rana sigurno i danas boli, pa ne sumnjamo da Roze još od žreba kuje planove kako da se osveti Beograđanima. Nakon što mu je prvo stala knedla u grlu, kada je video karticu sa imenom Crvena zvezda, i vratila se bolna sećanja, proradio je i prkos, želja za osvetom...  

Šta se desilo pre pet godina? Austrijski klub je tada, kao u sredu Lajpcig (21.00, RTS, Arena), bio favorit pred duel sa Beograđanima, nije na odmet podsetiti da su sada kladionice potpuno otpisale pulene Baraka Bahara, kvota na pobedu je čak 10. I tada, kao i sada,   Zvezdin rival je bio ubeđen u pobedu posle beogradskih 0:0. I bio je nadomak trijumfa, sve je bilo spremno da se Salcburg prvi put u klupskoj istoriji dočepa elitnog takmičenja. Sve je išlo na ruku domaćina posle prvog poluvremena. Munas Dabur postigao je dva gola, domaćin se spremao za slavlje, dok su se crveno-beli držali za glavu od muke i molili Boga da na kraju ne bude bruka, jer su Austrijanci toliko bili nadmoćni.

Foto: EPA Images

Marko Roze

Ni najluđi optimista u tim momentima nije mogao da veruje da bi sve moglo da se promeni u Zvezdinu korist, kao što je možda malo onih koji veruju da šampion Srbije u sredu posle 3:1 protiv Sitija i 2:2  na "Marakani" sa Jang bojsima može do prve pobede. Ali, desilo se čudo, tačnije, desio se Nenad Krstičić. Marin Pongrančić je "zapalio požar" jednim potezom. Izazvao je revolt, iznervirao je Nenada Krstičića kada je zgazio Milana Pavkova namerno kopačkom kod rezultata 2:0 za Austrijance, što je bila "inicijalna kapisla" povratka crveno-belih. Naljutio se kao ris, kao nikada u karijeri Krstičić, dok mu se Hrvat smejao u lice provocirajući ga da dobije crveni karton. Kezio se štoper Salcburga svestan toga da je njegov protivnik na pola sata od eliminacije iz Lige šampiona. Krstičić je u tom trenutku bio spreman i da udari Pongračića, niko nije mogao da ga zaustavi. Smešio se brk Austrijancima, bili su ubeđeni da će eksplozivna reakcija Krstičića, inače mirnog momka, potpuno ugastiti crveno-bele. Ali, on je "zapalio" saigrače.  Zvezda je za 77 sekundi sve promenila. Sa dva gola, u 65. i 66. minutu, Ben je doneo izjednačenje, koje je crveno-belima garantovalo elitu, a domaćini su ostali da plaču na terenu.

Foto: EPAIMAGES

Slavlje Vladana Milojevića i fudbalera Zvezde

Bokser koji je bio na konopcima uspeo je da sa dva udarca izbije zube rivalu i pokaže mu da je karma vrlo zajebana stvar. Krstičić i drugovi su tada promenili istoriju Crvene zvezde, doneli joj najveću radost od Barija. Salcburg nije mogao da se vrati posle šoka koji je zakivao Nenad Krstičić.

Foto: EPAIMAGES

Marko Roze

Roze je posle meča bio u neverici jer je njegov tim ispustio pobedu, pričao je o suzama svojih igrača, Ligi šampiona... Sudbina je opet htela da spoji Rozea i Crvenu zvezdu, sada na najvišem stepeniku. Istina, prošlo je pet godina, Roze je namazaniji i iskusniji, ali ta avgustovska noć ostavila je ozbiljne traume. Izuzetno je motivisan i željan dokazivanja, revanša...  Samo da mu se ne obije o glavu, mogao bi opet da plače.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Milićević u Kumanovu: Srbi su slobodarski, a ne genocidan narod
Politika

Milićević u Kumanovu: Srbi su slobodarski, a ne genocidan narod

Ministar bez portfelja Đorđe Milićević večeras je u Kumanovu prisustvovao obeležavanju 11. godišnjice Kulturno umetničkog društva „Srpski vez” gde je poručio da "Srbi nisu genocidan već slobodarski narod", kao i da istorijsko prijateljstvo srpskog i makedonskog naroda ne mogu da pokvare političari koji služe tuđim interesima a ne interesima svog naroda.

15.06.2024

22:18

Marko Đurić: Zahvaljujući beskompromisnoj politici koju sprovodi predsednik Vučić, institucije u Srbiji se obračunaju sa kriminalom i korupcijom
Politika

Marko Đurić: Zahvaljujući beskompromisnoj politici koju sprovodi predsednik Vučić, institucije u Srbiji se obračunaju sa kriminalom i korupcijom

Što je odlučnija politika protiv kriminalaca i ubica, to su i snažniji otpori onih koji na sve načine pokušavaju da osujete i zaustave tu borbu, jer znaju da je na čelu nje Aleksandar Vučić, navodi se u saopštenju potpredsednika Glavnog odbora SNS Marka Đurića povodom objavljene "skaj" prepiske između kriminalnih vođa sa teritorije Balkana.

15.06.2024

21:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!
Topola

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!

U selu Lipovac kod Topole u nedelju, 16. juna održaće se druga Lipovačka gulašijada. Ideju za ovu manifestaciju dobili su ovdašnji meštani koji su gulašijadu prošle godine organizovali prvi put, a za sutra je najavljeno čak 50 ekipa!

15.06.2024

08:20