• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.10.2023

10:19

Monstruozno! Fudbaler očajan, teroristi odveli babu i dedu, kuću zapalili

EPAIMAGES

Fudbal

Monstruozno! Fudbaler očajan, teroristi odveli babu i dedu, kuću zapalili

Podeli vest

Bivši golman Daniel Lifšic moli dobre ljude da mu pomognu, jer su baka i deka nestali, za vreme napada Hamasa na izrael.

Lifšic je sve otkrio na Instagram profilu, a strahuje da su teroristi odveli babu i deku u Gazu, jer ne može da ih pronađe. Oni su iz kibuca Nir Oz, koji je vrlo blizu granice sa Gazom. 

"Ovo su Jošaved i Oded Lifšic. Oni su iz kibuca Nir Oz. Oni su najbolji ljudi koji postoje i pobornici mira, spremni da se žrtvuju. Kuća iza njih je prva do ograde. Oni su hrabri ljudi, a sada je njihova kuća potpuno izgorela. Sigurno su sa druge strane ograde. Ako neko ima bilo kakvu informaciju neka podeli", očajan je bivši golman.

 

Foto: Instagram//Daniel Lifšic

 

 

Lifšic se povukao iz fudbala pre pet godina, a tada je bio golman  Makabi Tel Aviva, pre toga je igrao u nekoliko ekipa iz Izraela, za Hapoel Ranan i Makabi Netanju. Odrastao je u Nir Ozu, jednom od kibuca koji je teško stradao u ratu protiv terorističke organizacije Hamas.  

 

Rat je počeo u subotu nakon masovnih raketnih udara Hamasa na teritoriju južnog i centralnog Izraela. U sukobu Izraela i palestinskog Hamasa do sada je poginulo više od 1.500 ljudi. U napadima Hamasa do sada je poginulo najmanje 900 osoba, još 2.600 povređeno, uz desetine zarobljenih. Među poginulima u Izraelu, više od 260 tela pronađeno je do sada na mestu gde je održan muzički festival na jugu Izraela, gde su neki od talaca oteti.

 

Foto: EPAIMAGES

 

 

Pomoćni trener Hapoela iz Tel Aviva Alon Šamali (34) poginuo je u napadu u Egiptu u kojem je policajac pucao na izraelske turiste. Takođe, sestra direktora reprezentacije Izraela Josija Benajuna i njena porodica jedva su preživeli napad Hamsa. Život im je sačuvao njen sin, 20-godišnjak, koji je ubio nekoliko terorista. Bivši omladinac Hapoela iz Haife 19-godišnji Jaron Zahar ubijen je u Pojasu Gaze. Kako tamošnji mediji prenose Zahar je šest je sezona igrao u omladinskom pogonu Hapoela, a jedan je od 18 vojnika koji su ubijeni u Gazi. Nažalost, tokom žestokog napada Hamasa na Izrael ubijen je i bivši fudbaler Beitara, Hapoel Tel Aviva i Hapoel Ber Ševe Lior Asulin. Lior Asulin je ubijen tokom  zabave na jugu Izraela. Oko 50 terorista upalo je na zabavu, ubili su brojne civile, među kojima je bio bivši 43-godišnji fudbaler, koji je nakon igračke karijere ostao u fudbalu, bio je trener.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija