• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.10.2023

15:34

Zašto im ne pucaju u glavu? Izraelac kipti od besa

Twitter

Fudbal

Zašto im ne pucaju u glavu? Izraelac kipti od besa

Podeli vest

Napadač izraelske reprezentacije i španske Granade Šon Vajsman, besan je zbog relativno slabog odgovora njegove države na napad Hamasa.

Šon Vajsman je politički aktivan, a mnogi smatraju da zagovara ideju cionizma, jevrejski politički pokret koji zastupa uverenje da se svi Jevreji vrate u svoju zemlju.

Rat na jugu Izraela i brutalan napad terorista Hamasa šokirao je celu zemlju, pa i svet. Naravno, izraelski sportisti nisu imuni, reagovali su ekspresno na društvenim mrežama. Napadač reprezentacije je ljut što Izrael nije žestoko uvratio teroristima.

"Zašto im, dođavola, ne pucaju u glavu", pita se napadač.

Foto: EPAIMAGES

 

Da posetimo, sestra direktora reprezentacije Izraela Josija Benajuna i njena porodica jedva su preživeli napad Hamsa. Život im je sačuvao njen sin. Izraleski mediji prenose da je porodica preživela zahvaljujući 20-godišnjaku , koji je ubio nekoliko terorista, a potom su bežali dok nisu naišli na izraelske vojnike koji su im pomogli. Bivši omladinac Hapoela iz Haife 19-godišnji Jaron Zahar ubijen je u Pojasu Gaze. Kako tamošnji mediji prenose Zahar je šest je sezona igrao u omladinskom pogonu Hapoela, a jedan je od 18 vojnika koji su ubijeni u Gazi. Nađalost, tokom žestokog napada Hamasa na Izrael ubijen je i bivši fudbaler Beitara, Hapoel Tel Aviva i Hapoel Ber Ševe Lior Asulin. Lior Asulin je ubijen tokom  zabave na jugu Izraela. Oko 50 terorista upalo je na zabavu, ubili su brojne civile, među kojima je bio bivši 43-godišnji fudbaler, koji je nakon igračke karijere ostao u fudbalu, bio je trener.

Foto: EPAIMAGES

 

 

U napadima militantne palestinske grupe Hamas na Izrael stradalo je najmanje 300 osoba, dok je više od 1.500 povređeno, saopštile su lokalne vlasti. Sa druge strane, palestinsko ministarstvo zdravlja saopštilo je da su u napadima izraelskih snaga na Pojas Gaze stradala 232 Palestinca, a ranjeno ih je skoro 1.700. Izraelski Savet za nacionalnu bezbednost doneo je odluku o obustavi snabdevanja Gaze strujom, gorivom i robom, i odobrio korake za "uništenje vojnih i vladinih kapaciteta Hamasa". Vojska Izraela je, tokom noći, pogodila više od 400 meta Hamasa i povratila kontrolu nad skoro svim borbenim tačkama na jugu zemlje, prenosi Harec.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija