• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.09.2023

23:03

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo: Francuzi i Holanđani rutinski, Česi prosuli pobedu protiv Albanije

Tanjug/AP

Fudbal

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo: Francuzi i Holanđani rutinski, Česi prosuli pobedu protiv Albanije

Podeli vest

Favoriti sigurni u kvalifikacijama.

Fudbalska reprezentacija Francuske pobedila je večeras u Parizu selekciju Republike Irske rezultatom 2:0 u meču grupe B kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će biti odigrano naredne godine u Nemačkoj.

Golove za Francusku postigli su Aurelijan Čuameni u 19. i Markus Tiram u 48. minutu.
Holandija je na svom terenu pobedila Grčku 3:0, dok je u ovom kolu Gibraltar bio slobodan. Prvo mesto na tabeli drži Francuska sa 15 bododa, Holandija i Grčka imaju po šest, Irska je sakupila tri boda, a Gibraltar je bez bodova.

Foto: Tanjug/AP

 

 

Češka i Albanija igrale su bez pobednika, 1:1 u grupi E. Češka je povela golom Vaclava Černija u 56. minutu, a izjednačio je Nedim Bajrami deset minuta kasnije. Poljska je pobedila Farska Ostrva 2:0, dok je u ovom kolu Moldavija bila slobodna.

Češka je prva na tabeli sa osam bodova, dok je Albanija druga sa sedam. Poljska je osvojila šest, a Moldavija pet bodova. Farska Ostrva su osvojila jedan bod.

Finska je u gostima savladala Kazahstan 1:0 u meču grupe H. Jedini gol na utakmici postigao je Oliver Antman u 78. minutu. Danska je savladala San Marino 4:0, dok je Slovenija nadigrala Severnu Irsku 4:2. Finska je prva na tabeli sa 12 bodova, Danska i Slovenija imaju po 10, dok je Kazahstan sakupio devet. Severna Irska je osvojila tri, a San Marino je poslednji bez bodova.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija