• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

24.05.2024

22:16

Zvezda mamurna od slavlja teškom mukom srušila FMP! Crveno-beli na korak od novog finala!

Starsportphoto©

Crvena zvezda

Zvezda mamurna od slavlja teškom mukom srušila FMP! Crveno-beli na korak od novog finala!

Podeli vest

Izabranici Janisa Sferopulosa teže nego što se očekivalo slomili otpor "pantera" u dvorani "Aleksandar Nikolić" - 97:87.

Pet dana prošlo je od kako su izabranici Janisa Sferopulosa došli do trofeja u ABA ligi. Crvena zvezda je u velikom finalu regionalnog takmičenja "metlom" počistila Partizan i pehar namenjen šampionu Jadrana vratila na Mali Kalemegdan. Nošeni sjajnom igrom protiv večitog rivala, crveno-beli su u dobrom ritmu započeli put ka odbrani trona u Košarkaškoj ligi Srbije. 

U solidno popunjenom "Pioniru" Crvena zvezda je opravdala ulogu favorita i sa 97:87 savladala FMP. Sferopulosovoj četi će, dakle, za plasman u finale KLS-a biti potrebna pobeda u Železniku i sve su prilike da nas u borbi za poslednji trofej ove sezone očekuje novi večiti derbi budući da je ranije danas Partizan savladao Megu. 

Crveno-beli su bili silno motivisani na startu meča, u šampionskom raspoloženju su Nemanja Nedović i Jago Dos Santos otvorili meč, a nakom samo tri minuta na semaforu je pisalo 19:6. Delovalo je da se FMP-u sprema brodolom u "Pioniru", ali kako je vreme odmicalo četa Saše Nikitovića delovala je sve bolje. 

Foto: Starsportphoto©

 

Iskusni centar - Ognjen Kuzmić, pravio je ogromne probleme crveno-belima pod košem. Nadovezali su se Aleksa Stepanović i Nikola Šaranović te su "panteri" polako topili prednost Zvezde. Nije Sferopulos bio oduševljen igrom svog tima budući da je FMP drugu deonicu dobio sa ubedljivih 29:18 i na odmor otišao sa samo tri poena zaostatka. 

Zvezda je bila bolji rival i na startu drugog poluvremena, ali je takav utisak kratko trajao. Jovan Novak i Matic Rebec pogodili su nekoliko vezanih šuteva i tri minuta pred početak poslednjeg kvartala doneli FMP-u vođostvo od 57:55. 

Deć do kraja treće deonice Crvena zvezda je zahvaljujući boljoj odbrani uspela da preokrene. Jago Dos Santos raspucao se u napadu i rezultatsku klackalicu prebaci na stranu novopečenog regionalnog šampiona. 

Foto: Starsportphoto©

 

Nastavili su crveno-beli u istom ritmu i vrlo brzo stigli do dvocifrene prednosti na startu poslednjeg kvartala. Bilo je jasno da FMP neće imati snage da se još jednom rezultatski vraća u utakmicu, te je pitanje pobednika rešeno nakon nešto više od 30 minuta igre u "Pioniru". 

Zvezdu je do pobede predvodio Jago Dos Santos sa 25 poena, 15 je dodao Luka Mitrović koji je ostvario dabl-dabl učinak sa 10 skokova, 13 je delo Nemanje Nedovića, a 11 Stefana Lazarević. Sa druge strane, Matic Rebec je postigao 16, dok j e Aleksa Stepanović stao na 15. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija