• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

18.03.2024

14:00

Najveći udarac za Zvezdu! Bez Tea ne valja

Starsportphoto

Crvena zvezda

Najveći udarac za Zvezdu! Bez Tea ne valja

Podeli vest

Crvena zvezda je u minulom Evrolige poražen od Makabija (84:80), ali i ostala bez Jaga Dos Santosa koji je dobio udarac u glavu, čeka ga operacija i duga pauza.

Nažalost, Jago je još jedan u nizu povređenih igrača crveno-belih, pa ne sumnjamo da trener Janis Sferopulos ima ozbiljnu glavobolju jer se problemi samo gomilaju, a sledi finiš sezone. Povreda Jaga dos Santosa je novi ozbiljan peh za Zvezdu koja je već dugo bez Nikole Topića, Treja Tompkinsa, Branka Lazića i Miloša Teodosića.

Dobra vest je da je Nemanja Nedović igrao protiv Cibone (82:59) i bio jedan od najboljih, a kako je Grk najavio uskoro bi trebalo da se vrati i Branko Lazić, koji van tima bio zbog bolesti. Ali, Nikole Topića nema od meča sa Partizanom 4. januara. Iako je najavljivano da povreda nije  ozbiljna njega još nema. Miloša Teodosića već mesec dana ne igra, a malo je verovatno da će uskoro moći da pomogne saigračima. Kako je Sferopulos rekao Trej Tompkins počeo da trenira individualno, ali  mu je vremene i crveno-beli žele da povratak ide postepeno. 

Foto: Starsportphoto

Košarkaši Zvezde posle osvajanja Kupa Srbije

 

- Lekari rade sa njim i sa drugim povređenim igračima. Idemo polako, korak po korak, dok ne rešimo sve probleme. Verujemo u proces i nadam se da ćemo ga uskoro videti na terenu -  zaključio je Sferopulos.

Jasno je svima da je najveći udarac za Zvezdu neigranje Miloša Taodosića, ne samo igrački, nego i zbog činjenice da ima veliki uticaj na ekipu, savetima i energijom može da pokrene ekipu kada je najteže, kada bi je možda svi otpisali. Zbog toga odsustvo svakog drugog igrača nekako može da se "zakrpi", ali ne i Teovo. Zvezda je ove sezone izgubila utakmice u Evroligi na kojima nije igrao Miloš Teodosić. Porazom od Bajerna u Minhenu (74:66) ostala je bez šanse da se plasira u plej-in. Pre toga je bez Miloša Teodosića bila nemoćna protiv najgore tima elitnog takmičenja Albe (89:80), pa u meču sa Baskonijom (91:90) i protiv Žalgirisa (93:91). Sa te četiri pobede, druga bi priča bila i verovatno bi crveno-beli i dalje bili u igri za nastavak takmičenja u Evroligi. Pitanje je šta bi zaista bilo da je kapiten mogao da predvodi ekipu, nažalost, povrede su bile jače od želje, čak se spekuliše i da je u Kupu igrao uprkos savetima lekara, jer je želeo trofej. U minula dva kola crveno-beli su poraženi od Monaka (98:90) i Makabija (84:80). Sa skorom 10-19 oprostili su se od Evrolige za ovu sezonu. 

Foto: Starsportphoto

Da je Miloš Teodosić igrao Zvezda bi bila "živa" u Evroligi

 

Sledi finiš sezone. Crveno-beli na svom terenu 20. marta igraju sa Panatinaikosom, a dva dana kasnije Virtuss stiće Virtus, pa sledi duel sa Megom u ABA ligi (25. mart) i Real Madridom 29. marta. Potom dolazi Studentski centar (31. mart), pa Olimpijakos (4. april), a poslednje dve utakmice regularnog dela sezone su gostovanja Splitu (6. april) i Efesu (11. april).

 

 

 

Standings provided by Sofascore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija