• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: V.Ž.

07.03.2024

21:03

Prekid, pa krunisanje! A Zvezda u Monaku? Ništa novo: Tri četvrtine - onda raspad! (VIDEO)

Starsportphoto©

Crvena zvezda

Prekid, pa krunisanje! A Zvezda u Monaku? Ništa novo: Tri četvrtine - onda raspad! (VIDEO)

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su na gostovanju Monaku - 80:98 u utakmici 28. kola Evrolige.

Novi poraz crveno-belih, koji plej-of tek sada čini nemogućom misijom. Beogradski tim se koliko-toliko držao do finiša treće četvrtine, bio čak i u egalu, a onda se raspao, što je uobičajeno za ovu sezonu. 

Utakmicu je obeležio i Majk Džejms, koji je postao igrač sa najvećim brojem poena u istoriji kontinentalnog takmičenja.

Dobro je Zvezda počela. Mitrović je poentirao iz reketa, gost se odbranio, a onda prvi šut na utakmici za tri pogađa Gedraitis za 2:5 . Inače, "kneževi" su stigli prvi do koša, Motejunas je bio strelac. U nastavku, bizarna scena, crveno-beli su ostali bez akcije već na izvođenju lopte, u svom prvom napadu na utakmici.

Inače, na početku utakmice Mitrović je bio posebno raspoložen sa njegovim osmim poenom gosti su stigli do 7:11. Stižu izabranici Saše Obradovića do izjednačenja, pa odgovorila Zvezda za 11:15.  Mitrović je u međuvremenu postao dvocifren, a Monako opet dolazi u egal, a do kraja prve deonice se i odlepio 25:17. 

 

 

Odličan start tima Janisa Sferopulosa u drugoj četvrtini, za to su se trojkom pobrinuli Hanga i Jago 27:23 Posle promašaja Lazića i Gedraitisa Blosomgejm pogađa trojku i Monako se odlepio na devet razlike 34:25. Brzo su odgovorili crveno-beli. Pogodio je Jago pod faulom Kembe Vokera i bio siguran sa penala. Usledila je greška Džejmsa, pa trojka Lazarevića za 36:31. 

A onda - prekid! Ne, ne daj Bože zbog nekog skandala, već zbog ulaska Majka Džejmsa u istoriju.  Amerikanac je na večitoj listi strelaca prestigao legendarnog Grka Vasilisa Spanulisa koji je u karijeri postigao 4.455 poena.

 

 

Do duela sa Zvezdom Majk je bio na koti 4.4444 poena, falilo mu je samo 12 da dođe do tog poduhvata, a to je uradio u 3.38 do poluvremena. Pošto je postigao svoj 13 poen.

Njemu je dodeljena lopta sa kojom je ubacio 4.457. poen. Meč je na kratko zaustavljen zbog ceremonije.

Na odmor Monako je otišao sa prednošću 46:38.

 

 

Sjajno je počela Zvezda drugo poluvreme. Trojka Gedraitisa, a za njim je poentirao i Mitrović 46:43. Mnogo bolje su igrali crveno-beli u nastavku. Blosongejm je prekinuo nalet, ali dve dvojke vezali su Jago i Bolomboj. Lazarević je ostao sam, ali je promašio za vođstvo... Stigla je Zvezda na pola koša 48:47.

Igralo se bukvalno koš za koš, a onda je Jago napravio nesportsku ličnu. Brazilac je faulirao Okoba kao poslednji igrač odbrane, a Francuz dva bacanja.

Košarkaši Monaka su ipak odbili nalet gostiju i tako do kraja četvrtine uspeli da vrate plus devet na semaforu.

U poslednoj četvrtini Crvena zvezda nije imala snage za preokret, pa je prednost domaćina samo rasla i najviše iznosila 22 poena.

Najbolji u pobedničkom timu bio je Majk Džejms sa 18 poena i tri asistencije, dok je Ilja Okobo dodao 14 poena, četiri skoka i sedam asistencija.

Beogradski klub je predvodio Luka Mitrović sa 18 poena, 10 skokova i dve asistencije.

Standings provided by Sofascore



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Građani, budite oprezni! I MUP se oglasio zbog olujnog nevremena koje nam preti: Štabovi da se spreme za sve rizike i posledice!
Društvo

Građani, budite oprezni! I MUP se oglasio zbog olujnog nevremena koje nam preti: Štabovi da se spreme za sve rizike i posledice!

MUP prosledilo je upozorenje gradskim i opštinskim štabavima za vanredne situacije za preduzimanje svih preventivnih i operativnih mera u cilju spremnosti za eventualno suočavanje sa rizikom i posledicama, na osnovu najave Republičkog hidrometeorološkog zavoda za pojavu intenzivnih pljuskova i veće količine padavina za danas i sutra, a koje mogu prouzrokovati potencijalne bujične poplave.

02.06.2024

13:29

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija