• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/RT

25.05.2024

17:40

Rusi kod Harkova ostvaruju 2 cilja - za napad su izabrali najbolje vreme! Obaveštajac uveren da Časov Jar sledeći pada

EPA

Vesti

Rusi kod Harkova ostvaruju 2 cilja - za napad su izabrali najbolje vreme! Obaveštajac uveren da Časov Jar sledeći pada

Podeli vest

Ruska ofanziva u pravcu Harkova primorala je Kijev da pošalje svoje najbolje trupe u smrt, rekao je bivši obaveštajni oficir američke vojske Skot Riter u intervjuu za jutjub kanal "Dajalog vorks".

- Ukrajina je morala da povuče trupe sa kritičnih sektora na istočnom delu fronta, uključujući i Časov Jar, koji Ukrajinci očajnički pokušavaju da zadrže po svaku cenu. To nisu obične jedinice, to su njihove najbolje jedinice. Ukrajinske mobilne rezerve sada se uništavaju - rekao je Riter.

Prema njegovim rečima, u Rusija na harkovskom pravcu istovremeno ostvaruje dva cilja: privlači ukrajinske jedinice sa juga i stvaranje tampon zonu kako bi zaštitila svoje teritorije.

Kako je primetio Riter, Moskva je izabrala najbolje vreme za napad u ovom sektoru, kada su ukrajinske oružane snage bile suočene sa istovremenim nedostatkom naoružanja i ljudstva.

Foto: Printskrin Youtube

Riter o prednosti Rusa na frontu u Ukrajini

Ruske trupe aktivno ratuju u oblasti Harkova. Prema podacima Ministarstva odbrane, od 11. do 17. maja oslobodili su 12 naselja i nastavljaju napredovanje u dubinu neprijateljske odbrane.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je situaciju ukrajinske vojske u ovom regionu nazvao "izuzetno teškom".

Generalštab Oružanih snaga Ukrajine je zauzvrat priznao da su ukrajinske jedinice bile prinuđene da se prebace na "povoljnije pozicije" u toj oblasti, odnosno da se povuku.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija