• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

24.05.2024

11:12

Rusi primetili nešto zamaskirano kod Harkova, digli "aligatore" i Mi-35 - usledio haos, oglasilo se ministarstvo odbrane!

EPA

Vesti

Rusi primetili nešto zamaskirano kod Harkova, digli "aligatore" i Mi-35 - usledio haos, oglasilo se ministarstvo odbrane!

Podeli vest

Ruski helikopteri Mi-35 i Ka-52 uništili su zamaskiranu ukrajinsku vojnu tehniku u Harkovskoj oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Napad je izveden nenavođenim raketama vazduh-zemlja, a koordinate su bile unapred pripremljene.

Prema navodima ruskog vojnog resora, sve mete su uništene.

Ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitro Kuleba izjavio je u četvrtak, govoreći o ruskim napadima na Harkov, da reči solidarnosti ne presreću ruske rakete. Nakon ruskih bombardovanja Harkova i Ljubotina u Harkovskoj oblasti, koji su rezultirali žrtvama i razaranjima, Kuleba je naglasio neophodnost dodatnih raketa PVO Patriot, preneo je eurointegration.com.ua.

On je naveo da napadi Rusije treba da podseti sve u svetu da je Ukrajini i dalje hitno potrebno sedam sistema Patriot.  Nemačka se već obavezala da će obezbediti jedan.

"Ali dobijanje još šest što je pre moguće ostaje ključno ne samo za opstanak Ukrajine već i za mir u Evropi", napisao je Kuleba na platformi X (Tviter).

Foto: EPA

Ruski helikopter Ka-52 "aligator" u akciji

 

Rekao je i da svaki dan odlaganja i debate košta živote i približava potencijal šireg rata u Evropi.

"Bez imenovanja i sramote, ali još jednom pozivam zemlje koje imaju Patriote da ubrzaju odluke i obezbede ove sisteme Ukrajini. Verujem da sedam sistema Patriot nije visoka cena za dugoročni mir u Evropi. Ali oni su potrebni sada, a ne sutra, nažalost, puke reči solidarnosti ne presreću ruske rakete", istakao je ministar.

Trenutno je Nemačka jedina zemlja NATO koja je odgovorila na zahtev Ukrajine za dodatne rakete Patriot, a obuka je već počela.

Predsednik Rumunije Klaus Johanis izjavio je juče da obezbeđivanje Ukrajine rumunskim sistemom Patriot ne sme da naruši protivvazdušnu odbranu zemlje.

Oksana Markarova, ambasadorka Ukrajine u Sjedinjenim Američkim Državama, traži od SAD "smele odluke" u očekivanju potrebnih sistema PVO Patriot.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija