• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Mediji

24.05.2024

22:15

Propast ukrajinskih planova za jul! Velika Britanija nema dokaz protiv Kine

Reuters

Vesti

Propast ukrajinskih planova za jul! Velika Britanija nema dokaz protiv Kine

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 821. dan.

Isporuka iz Berlina

Nemačka vlada isporučila je Ukrajini još jedan sistem IRIS-T, saopštilo je Ministarstvo odbrane te zemlje. Sistem je danas stigao u Ukrajinu.

 

Harkov ne sme biti ruski! Vašinton povukao potez na koji je Moskva upozoravala, snosiće posledice?!

 

Opasnost širom Ukrajine

Vazdušna opasnost proglašena je na teritoriji čitave Ukrajine.
 

 

Putin: Radimo isto kao i NATO! Dodao da sve ide po planu, evo o čemu je reč!

 

 

Glavni Putinov špijun neće više da ćuti! Progovorio o atentatu na Fica, ali i još nekim naručenim napadima! Ovim je uzdrmao svet

 

Propast ukrajinskih planova za jul

NATO ne namerava da Kijevu uputi poziv za članstvo u Alijansi ni na julskom samitu, ali će Ukrajini pružiti pomoć, rekao je pomoćnik državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Džejms O`Brajan.

Kako je dodao, kolektivni Zapad želi da pomogne Ukrajini ne da počne pregovore sa Rusijom nego da se stabilizuje na frontu.

 

Putin dva sata razgovarao s Lukašenkom! Sa njim su u Minsku Lavrov, Belousov, Zapad strepi zbog dogovora Rusije i Belorusije!

 

Nemaju dokaze protiv Kine

Evropska unija i Velika Britanija nemaju dokaze da Kina isporučuje smrtonosno oružje Rusiji, izjavio je novinarima u Briselu visoko rangirani evropski zvaničnik.

Prema njegovim rečima, EU govori samo o „predaji robe dvostruke namene“ koju ruska vojna industrija koristi za proizvodnju oružja.

U vezi sa tim, EU je uvela niz ograničenja kineskim kompanijama.

Pored toga, izvor je takođe najavio da će ministri spoljnih poslova EU 27. maja razmatrati isporuku vojne pomoći Ukrajini, uključujući granate i PVO sisteme.

Zvaničnik je takođe ocenio da sada „nije vreme“ za zamrzavanje sukoba u Ukrajini, jer se "situacija smatra nepravednom".

- Održivog rešenja neće biti ako nije zasnovano na teritorijalnom integritetu Ukrajine. Neprihvatljivo je sada govoriti o obustavi vatre, a zatim sesti za pregovarački sto, jer je nemoguće zamrznuti situaciju koja je krajnje nepravedna, to bi narušilo teritorijalni integritet Ukrajine - naglasio je on.

Pored toga, kako je navedeno, EU još nije donela odluku na koji način da izvrši prebacivanje prihoda od ruskih aktiva u Evropski fond mira za kupovinu oružja Kijevu.
 

Osnivač "Blekvotera": Gubimo rat! Sada je Rusima potrebno samo dva minuta da nam odgovore oružjem!

 

Sirski: Veoma napeto!

Glavnokomandujći ukrajinske armije Aleksandar Sirski izjavio je da je zbog ofanzive ruske vojske trenutno veoma napeto kod mesta Kislovka u Harkovskoj oblasti.

Takođe je rekao i da se trnutno veoma žestoke borbe vode na krasnoarmejskom i kurahovskom pravcu u Donbasu.

- Ni na drugim pravcima nije mirno, ali je intenzitet borbi daleko niži nego ovde - dodao je on.

Uveliko traje i borba za Časov Jar, a prema navodima ruskog ministarstva odbrane, ruska vojska izvela je rano jutros napad na odbrambene položaje Kijeva višecevnim raketnim sistemima "grad".

Prema preliminiranim podacima, u napadu ruskih snaga poginuo je skoro ceo vod ukrajinske vojske.

Foto: Reuters

Glavnokomandujći ukrajinske armije Aleksandar Sirski

 

Sirene za vazdušnu opasnost širom Ukrajine!

Uzbuna za vazdušnu opasnost proglašena je na celoj teritoriji Ukrajine, podaci su ukrajinskog ministarstva za digitalnu trnasformaciju. Prvo su se sirene oglasile u Kijevu oko 13.25 po lokalnom vremenu, zatim se uzbuna proširila na celokupnu ukrajinsku teritoriju.

Moćni Rus iz senke retko se oglašava, sada njegove reči seku kao nož! Moskva skinula rukavice: Direktno su umešani!

 

Dolazi nam rat, spremaju se! Dramatičan istup Orbana, saopštio najcrnji scenario za Evropu: Sami su se odali!

 

Rusi zauzeli još jedno uporište Kijeva

Ruska jurišna brigada marinaca Pacifičke flote zauzela je uporište ukrajinske vojske koje se nalazi na vremenskom delu južnodonjeckog fronta, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.
Kako se navodi, prvo su pripadnici arktičkog bataljona dobili naredbu da opkole ukrajinske vojnike koji su se učvrstili u hangar koji se nalazio u jednoj industrijskoj zoni. Nakon pet dana opsade stigao je ostatak vojske nakon čega su ruske snage probile ukrajinsku odbranu i zauzele celu zonu.

Piloti dronova 58. Specijalne jedinice uništavaju ukrajinsko vozilo i posadu:

 

 

 

Veliko iznenađenje! Moskva se sprema da pokvari rođendansko slavlje NATO! "Na 75. godišnjicu..."

 

Na Krimu stradalo dvoje ljudi

Dva civila poginula su sinoć u ukrajinskom raketnom napadu na Simferopoljski okrug na Krimu, izjavio je lider Krima Sergej Aksjonov. On je napisao na Telegramu da je u napadu pogođen i jedan komercijalni objekat u blizini grada Alušte, koji je u trenutku napada bio prazan, preneo je TASS.

Alušta se nalazi oko 46 kilometara južno od glavnog grada Krima, Simferopolja.

 

Tri 'atakamsa' oborena iznad Krima!

Dežurne ruske snage protivvazdušne odbrane uništile su sinoć tri rakete "atakams" koje su lansirale Oružane snage Ukrajine nad Krimom i dve bespilotne letelice iznad Belgorodske oblasti u Crnom moru, a pomorska avijacija uništila je tri bespilotna čamca koji su krenuli ka Krimu, saopštilo je rusko ministarstvo odbrane .

"Protekle noći zaustavljen je niz pokušaja kijevskog režima da izvrši terorističke napade američkim operativno-taktičkim projektilima 'atakams' i bespilotnim letelicama protiv ciljeva na teritoriji Ruske Federacije", navodi se u saopštenju.

Podstimo, Vašington post objavio je nedavno da bi taktičke balističke rakete "atakams" i dodatna sredstva za protivvazdušnu odbranu iz novog paketa pomoći Kijevu u vrednosti od 61 milijardu dolara mogle da promene situaciju za ukrajinske oružane snage na bojnom polju.

Prema pisanju lista, visoki zvaničnik američke administracije smatra da bi "atakams" mogle da u skoroj budućnosti "pogoršaju logistiku Rusije na frontu", zbog čega će ona morati da preispita svoju strategiju u dugoročnoj perspektivi.

Kako se navodi u članku, ukrajinske oružane snage mogle bi da primene rakete "atakams" za napade duboko u ruskoj teritoriji, na Krimu, Donbasu i priobalnim regionima, što je počelo i da se dešava u poslednje vreme.

To bi dovelo do nove eskalacije na frontu i još jačih udara odmazde od strane Rusije.

Nemci ogorčeni! Putin se žestoko osvetio Berlinu! Na ovo nisu mislili kada su pošli na Rusiju, posledice će biti nesagledive!




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija