• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

24.05.2024

05:00

Zapadni generali iznenađeni potezom Putina! Rusi počeli da melju sve pred sobom, niko ne razume šta se dešava!

Reuters/Društvene Mreže

Vesti

Zapadni generali iznenađeni potezom Putina! Rusi počeli da melju sve pred sobom, niko ne razume šta se dešava!

Podeli vest

Komanda Oružanih snaga Ukrajine ne zna kako da postupi zbog ofanzive ruskih trupa, sugerisao je u intervjuu za LCI penzionisani general francuskog vazduhoplovstva Bernar Norlin.

- Sada je ukrajinska komanda suočena sa problemom: ne razume gde je potrebno ojačati pozicije i šta će Rusi da urade - rekao je on.

Prema generalovim rečima, ukrajinske oružane snage su sada ne samo u teškoj situaciji, već situacija postaje tragična. Istovremeno, nije isključio da bi aktuelna ofanziva ruskih trupa ipak mogla da iznenadi.

Osim toga, Norlen je priznao da se ruska vojska uspešno prilagođava realnosti na bojnom polju. Kao rezultat toga, prilagođava svoju strategiju i taktiku i čini ih fleksibilnijim, objasnio je on.

Ministarstvo odbrane je u utorak saopštilo da je ruska vojska napredovala dublje u odbranu ukrajinskih oružanih snaga u oblasti Harkov. Ruska vojska već nekoliko dana aktivno napreduje u oblasti Harkova.

Ministarstvo je 12. maja govorilo i o oslobađanju naselja Borisovka, Ogurcovo, Pletenevka, Pilnaja i Strelečja. U ponedeljak je postalo poznato da je vojska preuzela kontrolu nad Gatišćem, Krasnojem, Morohovcem i Olejnikovom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Osvećen hram Svetih Novomučenika kragujevačkih u Šumaricama
Srbija

Osvećen hram Svetih Novomučenika kragujevačkih u Šumaricama

Episkop šumadijski mitropolit Jovan uz sasluženje umirovljenog episkopa Zvorničko-tuzlanskog i nekadašnjeg Administratora Eparhije šumadijske Vasilija Kačavende, osveštao je danas hram posvećen Svetim novomučenicima kragujevačkim u Spomen parku u Šumaricama.

16.06.2024

14:26