• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

25.05.2024

10:20

(MAPA) Rusi uzimaju i ovaj veliki grad?! Britanci poslali hitno upozorenje: Kreću na sever...

Reuters/telegram

Vesti

(MAPA) Rusi uzimaju i ovaj veliki grad?! Britanci poslali hitno upozorenje: Kreću na sever...

Podeli vest

Ukrajinci strahuju da će Rusija uskoro početi da preuzima kontrolu nad Zaporožjem, rekao je britanski stručnjak Aleksandar Merkuris na svom Jutjub blogu.

- Sada u Ukrajini postoji sve veća bojazan da će zbog veoma loše situacije na frontu za Oružane snage Ukrajine, Rusi napredovati ka severu Zaporoške oblasti i da će tada bitka za sam grad Zaporožje početi - rekao je analitičar.

Prema njegovim rečima, velika naselja pod kontrolom Ukrajine počinju da se prazne, ljudi odlaze zbog agresivne mobilizacione kampanje Kijeva. Kako je primetio Merkuris, sve više Ukrajinaca odbija da ode na front i gine u borbi.

Foto: Reuters/Google Maps

 

Osim toga, depopulacija u gradovima je zbog činjenice da oni mogu postati potencijalna bojna polja usled brzog napredovanja ruskih trupa, sugerisao je ekspert.

Ruska vojska je poslednjih meseci nanela niz ozbiljnih poraza Oružanim snagama Ukrajine u zoni specijalne operacije i zauzela ključna naselja kao što su Avdejevka, Marjinka i Očeretino, kao i veliki broj sela u Donbasu.

Pored toga, ruske trupe su počele uspešno da napreduju u oblasti Harkov, gde su nanele štetu ljudstvu i opremi "legije stranaca", 24., 42. mehanizovane brigade, 125. oklopne brigade Oružanih snaga Ukrajine u rejonima naselja Lukjanci, Veseloje, Radgospnoe.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija