• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji

06.05.2024

23:02

Izrael raketira Rafu, uprkos tome što je Hamas prihvatio prekid vatre! U Tel Avivu protesti porodica otetih!

EPAIMAGES

Vesti

Izrael raketira Rafu, uprkos tome što je Hamas prihvatio prekid vatre! U Tel Avivu protesti porodica otetih!

Podeli vest

Izrael nastavlja da izvodi "ciljane udare" na Rafu. Vojna operacija koja je u toku dolazi nakon što je Hamas prihvatio sporazum o prekidu vatre koji su predložili Egipat i Katar.

Benjamin Netanjahu, izraelski premijer, kaže da je sporazum o primirju daleko od prihvatljivog. Podsetimo, Izrael je naredio da 100.000 Palestinaca  počne evakuaciju iz južnog grada, signalizirajući da dolazi dugo obećana kopnena invazija. 

U međuvremenu, rođaci izraelskih talaca koje Hamas drži u Gazi blokirali su glavni put u Tel Avivu, zahtevajući da Benjamin Netanjahu prihvati sporazum o prekidu vatre.

Einav Zangauker, majka Matana Zangaukera, prenela je direktnu poruku izraelskom premijeru preko državnog emitera Kanala 12. Tajms of Izrael je citirao njenu izjavu: "Ovo je vaš čas. Budite hrabri, budite vođa. 

Vlada i ratni kabinet treba da prihvate dogovor.  Trebaju nam naši taoci kući. Do poslednjeg - poručila je ona.

Istovremeno je upozorila i vladu da će "goreti ulice" ako vlada "propusti ovu šansu".

- Ne možete se ovako igrati sa životima ljudi - dodala je ona.

Rafa je trenutno dom za oko 1,4 miliona Palestinaca raseljenih iz severne i centralne Gaze, a UN su upozorile da bi izraelska invazija bila "katastrofa" za ove civile. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12