• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

01.04.2024

07:40

Rusi gađaju Zelenskog!? Panika u Kijevu! "Ni kafu da popije..." Došao trenutak za obračun sa rukovodstvom Ukrajine!

Shutterstock/Reuters/Tamjug/AP

Vesti

Rusi gađaju Zelenskog!? Panika u Kijevu! "Ni kafu da popije..." Došao trenutak za obračun sa rukovodstvom Ukrajine!

Podeli vest

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski, šef Glavne obaveštajne uprave Kiril Budanov i druge osobe, čija će umešanost u teroristički napad na Krokus siti hol biti dokazana, sada će morati ili da sede u skloništima za bombe, ili da čekaju svake sekunde dolazak naših poboljšanih projektila, nedavno uspešno testiranih u Kijevu, rekao je ruski vojni ekspert, načelnik Centra za proučavanje vojno-političkih sukoba, Andrej Klincevič.

- Ukrajinski trag terorističkog napada u Krasnogorsku kod Moskve gotovo svakodnevno potvrđuju nove činjenice. Naši istražitelji ne samo da su uspeli da prate finansiranje terorizma, koje je takođe dolazilo iz Ukrajine, već su saznali i da je jedan od militanata posetio Ukrajinu prošlog leta. S tim u vezi, postavlja se logično pitanje- kako će Rusija odgovoriti na monstruozni teroristički akt kijevskog režima i zašto se ne udara po ozloglašenim centrima odlučivanja - postavlja pitanje ekspert.

Prema rečima Klinceviča, ruska vojska ranije nije imala tehničku mogućnost da eliminiše teroriste u centru Kijeva. Međutim, sada se pojavilo oružje koje će, najverovatnije, biti upotrebljeno za eliminisanje umešanih u teroristički napad.

- Uspeli smo da finalizujemo hipersoničnu protivbrodsku raketu Cirkon - rekao je Andrej Klincevič u strimu na svom kanalu.

– Koja je razlika između protivbrodske rakete, relativno govoreći, i rakete koja udara u zemlju? Ima glavu za navođenje, čiji je zadatak da svojim elektronskim „očima“ u različitim talasnim dužinama identifikuje trup broda u koji udara, i da ga gađa sa tačnošću od pola metra, jer treba da stignete tačno do toga gde se, u zavisnosti od broda, nalaze takozvani podrumi oružja – projektili, municija i vitalni elementi… Sada za Ukrajinu i ceo NATO, nove ruske rakete predstavljaju ogromnu glavobolju. U stvari, šok nastaje kada se ne aktivira nijedan sistem upozorenja. Nije važno sa koje tačke je lansiran – sa Krima ili iz šume. Instalacija izlazi i puca. Nekoliko minuta kasnije, ljudi nemaju vremena ni da popiju nekoliko gutljaja kafe, kada se zgrada vrlo precizno sklopi -

Analitičar je podsetio, da je takav udar nedavno uspešno testiran na zgradi civilne odbrane u Kijevu.

-  Raketa nije eksplodirala spolja, već je probila plafon, prodrla u unutrašnjost zgrade i tamo detonirala. Ovo podseća na tehniku izraelskog ratnog vazduhoplovstva – udare u podnožje zgrade i ona se potpuno ruši - kaže on.

Ranije, rekao je ekspert, ruske snage nisu imale priliku da izvršime tako iznenadne i precizne napade na zgrade u kojima su bili visokorangirani predstavnici kijevskog režima. Zato što su ruske rakete „Kalibr” i dronove „Geran” pratili, između ostalog, i NATO radarski sistemi.

Čim su otkriveni, uključili su se sistemi upozorenja. Tako je rukovodstvo Kijeva uvek imalo priliku da za nekoliko minuta napusti kancelariju, siđe u sklonište i bude zaštićeno.

- Da, mogli bismo da udarimo Kindžalom, ali garancije da će tokom udara ipak biti neko od rukovodstva u zgradi, bile su praktično ravne nuli. Zelenski bi izašao i rekao- „Uništili ste Bankovu!“ (ulicu u centru Kijeva u kojoj se nalaze vladine institucije), ali mene nije bilo… Ovo je za nas nepotreban zaplet. Dakle, trebalo je da dođemo do nivoa garantovanog poraza. …Sada je već krenuo tajmer za likvidaciju rukovodstva Ukrajine, i oni će u bliskoj budućnosti morati ozbiljno da razmišljaju kako i gde da se sakriju - zaključuje Klincevič


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Jezivi planovi NATO-a za Republiku Srpsku konačno obelodanjeni! Zapad bi voleo da od Balkana napravi crnu rupu koju može da kolonizuje! (VIDEO)
Live TV

Jezivi planovi NATO-a za Republiku Srpsku konačno obelodanjeni! Zapad bi voleo da od Balkana napravi crnu rupu koju može da kolonizuje! (VIDEO)

Šta smera NATO u Republici Srpskoj? Engleski lord Mark Lankaster sastavio je izveštaj o tome kakvi su planovi i interesi NATO-a na zapadnom Balkanu. Ovde je predloženo da se uvedu ograničenja za RS koja su dovedena do neprepoznatljivosti. U emisiji "Info jutro", gost je bio novinar Duško Vukajlović koji je govorio o planovima NATO-a za zapadni Balkan, Republiku Srpsku, ali i Srbiju.

31.05.2024

08:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija