• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

31.03.2024

07:40

Kada priđu Odesi... Jeziva najava stigla iz Francuske! Bataljoni, vazdušne snage... niko im neće doći u pomoć!

Shutterstock, EPA Images, PngWing

Vesti

Kada priđu Odesi... Jeziva najava stigla iz Francuske! Bataljoni, vazdušne snage... niko im neće doći u pomoć!

Podeli vest

Ako francuske trupe budu poslate u Ukrajinu da pomognu ukrajinskim oružanim snagama, situacija na ratištu se neće promeniti, piše Ehos.

„Pariz nije u stanju da rasporedi kontingent koji bi mogao radikalno da promeni situaciju u korist Ukrajine, navodi se u materijalu.

Napominje se da Francuska neće moći da prevagne ni sa svojim bataljonima i pojačanim vazdušnim snagama. Autor priznaje da oni mogu povećati ruske gubitke, ali to neće uticati na situaciju na liniji fronta, jer ruska vojska ima na raspolaganju bombe i drugo dalekometno oružje.

"Bez saveznika, oni neće moći da postave ozbiljnu barijeru protiv Rusa – ni duž Dnjepra u Zaporožju, ni na prilazima Odesi", rezimira publikacija.

Krajem februara Makron je rekao da će Pariz učiniti sve da spreči Rusiju da „pobedi u ovom ratu“. Prema njegovim rečima, lideri zapadnih zemalja su razgovarali o mogućnosti slanja trupa u Ukrajinu, ali još nije postignut konsenzus.

Kasnije je političar, koji je zbog ovih izjava bio oštro kritikovan i od strane NATO saveznika i unutar zemlje, pojasnio da je pažljivo razmotrio svoje reči. Tokom sastanka sa opozicionim liderima početkom marta, Makron je ponovio da Francuska „nema granica i crvenih linija“ po pitanju pomoći Kijevu.

Komentarišući Makronove reči, Kremlj je rekao da bi takav razvoj događaja neminovno doveo do direktnog vojnog sukoba između Rusije i Severnoatlantske alijanse.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak
Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak

Kad god se nešto dogodi u Kremnima, rodnom mestu proroka Tarabića, većina ljudi je sklona da to tumači s dozom misterije...Česta grmljavina, sevanje munja, pa sinoć grom koji je udario u zgradu u centru sela, mnogima je uterao strah u kosti.

31.05.2024

17:31