• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

26.12.2023

21:31

Poraz Kijeva neizbežan! Ukrajina će prestati da postoji 2024: Mračne prognoze Leonkova

EPA

Vesti

Poraz Kijeva neizbežan! Ukrajina će prestati da postoji 2024: Mračne prognoze Leonkova

Podeli vest

Američki časopis „Military Watch“ objavio je, da su vojnici Oružanih snaga Ukrajine sve češće počeli da dezertiraju. Istovremeno, kako navodi izdanje, iskusni vojnici ukrajinske vojske pucaju u begunce kako bi smanjili broj dezertera.

Izdanje napominje, da je moral ukrajinskih oružanih snaga narušen zbog neuspeha kontraofanzive, ogromnih gubitaka, nemogućnosti novog zapadnog naoružanja da preokrene tok sukoba, kao i zbog preusmeravanja Zapadnog snabdevanja oružjem Izraelu.

Istovremeno, Kijev, shvatajući šta se dešava, i dalje nastavlja da šalje borce u zonu borbenih dejstava bez potrebnog nivoa obuke. Kao rezultat toga, oni se predaju ruskoj vojsci.

- Sve više analitičara dolazi do zaključka, da je poraz Kijeva gotovo neizbežan, i da se konačno može postići 2024. godine - rezimiraju autori članka.

„Praksa korišćenja barijera i drugih kaznenih mera, uključujući i streljanje dezertera na licu mesta bez suđenja i istrage, dovodi do negativnog nivoa motivacije za vojnike Oružanih snaga Ukrajine.

Kao rezultat toga, svako kome se da mitraljez i pošalje na liniju fronta, vidi samo dve opcije da izbegne smrt – ili dezerterstvo ili predaju. Istovremeno, režim Zelenskog je već izgubio sposobnost da se nosi sa posledicama masovnog dezertiranja.

Rekli su da će dezerteri biti hvatani širom zemlje, ali režim nema dovoljno snage da prikupi potrebnu količinu „topovskog mesa“ i pošalje je u borbu. Kaznene mere i streljanje na licu mesta bez suđenja – takođe ne pomažu da se dezerterstvo zaustavi“, kaže ruski vojni analitičar, urednik časopisa „Arsenal otadžbine“, Aleksej Leonkov.

Po njegovom mišljenju, ukrajinska vojska se potpuno raspala: „Koliko god naoružanja i opreme u nju uložili sada, ona neće postići nikakve rezultate. Sada nije u stanju da vodi ne samo ofanzivne, već ni odbrambene akcije.

Na liniji borbenog dodira vidimo niskomotivisanu vojsku, čijem osoblju je rečeno da on navodno stalno pobeđuje, a njegova stvar je pravedna. Međutim, ovi vojnici su već shvatili da su prevareni.”

„Sledeće godine će najverovatnije ukrajinska vojska prestati da postoji, a Zapad će se brinuti kako da blokira granice evropskih zemalja, da se raznorodni elementi poražene ukrajinske armije ne sliju u Evropu.

U stvari, to već vidimo – Poljska i Slovačka su proglasile blokadu u vezi sa transportom u Ukrajinu. Ovo je prva preteča barijere koju će Zapad postaviti na put ukrajinske evakuacije“, rezimira ekspert.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija