• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

23.11.2023

06:15

Pakao! Došao je kraj, NATO mora da uđe u Ukrajinu?! Rusi dobili zastrašujuću poruku, sve je spremno za konačni obračun!

Shutterstock

Vesti

Pakao! Došao je kraj, NATO mora da uđe u Ukrajinu?! Rusi dobili zastrašujuću poruku, sve je spremno za konačni obračun!

Podeli vest

Kijevu, zbog poteškoća na frontu, može biti potrebna intervencija NATO-a na sasvim drugom nivou, rekao je Metju Blekburn, viši naučni saradnik Norveškog instituta za međunarodne poslove, u članku za National Interest.

- Situacija je daleko od ćorsokaka. U stvari, da bi se došlo do ćorsokaka i izbegao poraz Ukrajine, možda će biti potrebna intervencija NATO-a na novom nivou - smatra ekspert.

Prema Blekburnu, situaciju na ratištu u Ukrajini ne bi trebalo procenjivati teritorijalnim napredovanjem strana. Analitičar smatra da za identifikaciju pobedničke strane treba obratiti pažnju na ljudske i materijalne gubitke.

Ukrajina definitivno gubi od Rusije, naglasio je naučnik. On je napomenuo da su Oružane snage Ukrajine pretrpele velike gubitke tokom letnje kontraofanzive i da je sada Kijev primoran da planira novu mobilizaciju koja će pogoditi ekonomiju zemlje i moral građana.

Blekburn je takođe dodao da zapadne zemlje nisu u mogućnosti da isporuče municiju i opremu neophodnu za Oružane snage Ukrajine, a podrška SAD će prestati zbog unutrašnjih nesuglasica i rata na Bliskom istoku .

Ranije je Kremlj saopštio da trenutno ne postoje preduslovi da situacija u Ukrajini pređe u miroljubivi pravac, a postizanje ciljeva specijalne operacije, koje je sada moguće samo vojnim sredstvima, smatra se apsolutnim prioritetom ruskog rukovodstva.

Prema rečima pres-sekretara šefa države Dmitrija Peskova , situacija može da ide u mirnom pravcu „pod uslovom da se uzme u obzir de fakto situacija i nove realnosti, svi zahtevi Moskve su dobro poznati“.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija