• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

01.11.2023

07:41

Šok odluka Bajdena! Bela kuća saopštila Izraelu najgore moguće vesti!

Shutterstock

Vesti

Šok odluka Bajdena! Bela kuća saopštila Izraelu najgore moguće vesti!

Podeli vest

Američki predsednik Džozef Bajden staviće veto na predlog zakona republikanaca u Predstavničkom domu za pružanje pomoći Izraelu, gde se istovremeno izostavlja finansiranje drugih prioriteta nacionalne bezbednosti, saopštila je Bela kuća.

Kancelarija za upravljanje i budžet Bele kuće naglasila je da ovaj predlog zakona sadrži pristrasnost kroz podršku samo Izraelu i ne uspeva da odgovori na trenutnu situaciju,  jer izostavlja humanitarnu pomoć za stanovništvo Gaze i pomoć Ukrajini i saveznicima u Indo-Pacifiku, prenosi portal Hil.

Saopšteno je da će američki predsednik staviti veto na ovaj dokument ako ga usvoji Kongres, jer bi „neuspeh u podršci Ukrajini“ poslao „strašan signal Rusiji i ostatku sveta o rešenosti“ američkih vlasti.

- Ovaj zakon je loš za Izrael, za region Bliskog istoka i za našu sopstvenu nacionalnu bezbednost - saopštila je Bela kuća.

U saopštenju OMB-a od utorka se navodi da će administracija nastaviti da radi sa zakonodavcima u Kongresu na postizanju sporazuma o dodatnom zahtevu koji je ranije ovog meseca podnela Bela kuća.

Paket koji su predložili republikanci u ponedeljak obezbeđuje 14,3 milijarde dolara pomoći Izraelu u borbi protiv Hamasa, militantne grupe koja kontroliše Gazu i izvela je prekogranične napade 7. oktobra, u kojima je poginulo oko 1.400 Izraelaca.

Bela kuća je prošle nedelje podnela zahtev za dodatno finansiranje nacionalne bezbednosti u iznosu od oko 106 milijardi dolara, koji uključuje novac za Izrael i Ukrajinu, koja se bori protiv ruske okupacije, kao i sredstva za Indo-Pacifik, humanitarnu pomoć i mere potrebne za bezbednost granica SAD.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Najbolji igrač VTB lige kod Mesine!
Partizan

Najbolji igrač VTB lige kod Mesine!

Najkorisniji igrač ovogodišnjeg izdanja VTB lige Nenad Dimitrijević (26) postaće novo pojačanje Armanija i zaigrati za iskusnog italijanskog trenera Etorea Mesinu.

01.06.2024

11:59

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak
Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak

Kad god se nešto dogodi u Kremnima, rodnom mestu proroka Tarabića, većina ljudi je sklona da to tumači s dozom misterije...Česta grmljavina, sevanje munja, pa sinoć grom koji je udario u zgradu u centru sela, mnogima je uterao strah u kosti.

31.05.2024

17:31