• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/tanjug

26.05.2024

11:37

Konačno! Oko 200 kamiona sa humanitarnom pomoći ulazi u Pojas Gaze! (VIDEO)

EPA

Vesti

Konačno! Oko 200 kamiona sa humanitarnom pomoći ulazi u Pojas Gaze! (VIDEO)

Podeli vest

Oko 200 kamiona sa humanitarnom pomoći, uključujući dva sa gorivom, ulazi u Pojas Gaze, najavio je šef egipatskog Crvenog polumeseca na severnom Sinaju Kaled Zijad.

Egipatska državna televizija Al Kahera, je na društvenoj mreži X objavila video snimak na kojem su prikazani, kako je saopšteno, kamioni sa humanitarnom pomoći dok pristižu na prelaz, prenosi Rojters.

Kamioni ulaze u Gazu preko izraelskog graničnog prelaza Kerem Šalom pošto su preusmereni iz Rafe na osnovu dogovora predsednika Egipta Abdela-Fataha el-Sisija i predsednika SAD Džozefa Bajdena, navodi Tajms of Izrael.

 

 

Granični prelaz Rafa, koji je bio glavna ulazna tačka u Gazu za humanitarnu pomoć i komercijalne zalihe, zatvoren je skoro tri nedelje, otkako je Izrael preuzeo kontrolu nad palestinskom stranom prelaza dok je pojačao svoju vojnu ofanzivu na tom području. 6. maja.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija