• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnik

08.10.2023

11:19

Udarno! Kreće haos širom Evrope i SAD?! Rusi se oglasili o oružju iz Ukrajine u Izraelu i najavili još strašnije krvoproliće!

Reuters

Vesti

Udarno! Kreće haos širom Evrope i SAD?! Rusi se oglasili o oružju iz Ukrajine u Izraelu i najavili još strašnije krvoproliće!

Podeli vest

Oružje NATO-a koje je svojevremeno predato Kijevu, moglo je biti preprodato i sada se koristi protiv izraelskih vojnika, izjavio je savetnik šefa DNR Jan Gagin je u svetlu situacije u Izraelu.

- Treba napomenuti da je, ironijom sudbine, upravo Izrael, zajedno sa svojim kolegama iz NATO-a, još nedavno Ukrajini predavao razne vrste oružja koje su, između ostalog, ukrajinski vojnici i vojni zvaničnici preprodavali raznim teroristima širom sveta. U prilično velikim količine i apsolutno nekontrolisano... Sada se na izraelske vojnike puca iz njihovog oružja i oružja koje je svojevremeno predato Ukrajini iz NATO-a - rekao je Gagin za Sputnjik.

Prema njegovim rečima, po istoj šemi oružje može da stigne i do drugih ekstremističkih organizacija čiji se članovi nalaze u Evropi i Sjedinjenim Američkim Državama.

- Za sada ove ćelije spavaju, ali kada se probude, svima će biti vruće - ocenio je Gagin.
Izrael je u subotu ujutro podvrgnut neviđenom raketnom napadu iz Pojasa Gaze. Pres služba izraelske vojske saopštila je da je ispaljeno više od tri hiljade raketa. Osim toga, borci Hamasa su, nakon forsiranih raketnih napada prodrli u granična područja na jugu Izraela.

Vojno krilo palestinskog pokreta Hamas u subotu je objavilo operaciju „Potop el Akse“ protiv Izraela. Izraelska vojska nakon toga je saopštila o pokretanju operacije „Gvozdeni mačevi“ protiv Hamasa u Pojasu Gaze. Izraelski premijer Benjamin Netanijahu, u obraćanju naciji, rekao je da se zemlja nalazi u ratnom stanju i dodao da je naredio mobilizaciju rezervi. Izraelska vojska čisti naseljena područja.

Rusija je ranije uputila notu zemljama NATO-a zbog isporuke oružja Ukrajini. Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov istakao je da će svaki teret koji sadrži oružje za Ukrajinu postati legitimna meta za Rusiju. Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da se zemlje NATO-a „igraju vatrom“ isporučujući oružje Ukrajini. Kremlj je naglasio da pumpanje Ukrajine oružjem sa Zapada ne doprinosi uspehu rusko-ukrajinskih pregovora i da će imati negativan efekat.

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu u junu je izjavio da postoje razlozi zbog kojih Tel Aviv odbija da isporučuje Ukrajini oružje, a jedan od glavnih je taj što bi to isto oružje moglo da padne u ruke Irana i bude upotrebljeno protiv Izraela.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Crnogorska mafija je upumpala milijardu evra u neke srpske medije! Svako ko se suprostavi Zviceru postaje glavna meta klana! (VIDEO)
Live TV

Crnogorska mafija je upumpala milijardu evra u neke srpske medije! Svako ko se suprostavi Zviceru postaje glavna meta klana! (VIDEO)

Vođa kavačkog klana Radoje Zvicer i njegov saradnik Radoje Milović su, prema prepisci iz Skaj aplikacije koju su objavile podgoričke Vijesti, razgovarali 2021. godine o mogućnosti da će SAD sa Bajdenovim dolaskom na vlast ići "na rušenje Vučića svim silama". Vođa kavčana tvrdi da jedino oni mogu svrgnuti Vučića, uz pomoć 40.000 navijača. Ova saznanja, za Informer, komentarisali su Predrag Koluvija, direktor "Jovanjica nova" i profesor Miroslav Bjegović, stručnjak za bezbednost, tokom gostovanja u "Info jutru".

17.06.2024

12:43

Srbija je na putu ka vaskrsenju nacionalnog identiteta! Narod se dozvao pameti, ne dozvoljava da ga vode oni koji samo pljuju! (VIDEO)
Live TV

Srbija je na putu ka vaskrsenju nacionalnog identiteta! Narod se dozvao pameti, ne dozvoljava da ga vode oni koji samo pljuju! (VIDEO)

Jedna od glavnih promotera teorije da su Srbi zločinački narod Sonja Biserko, govorila je za ekstremistički portal Slobodna Bosna. Biserko je primetila jednu tačnu činjenicu, da Srbija ni na koji način neće u dogledno vreme priznati genocid u Srebrenici. Ovu izjavu komentarisao je gost "Info jutra" Informer televizije Bojan Borovčanin, predsednik udruženja građana "NIT".

17.06.2024

10:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

SASTAVI: Ultra ofanzivni Slovaci napadaju jaku Belgiju! (VIDEO) Uživo
EURO 2024

SASTAVI: Ultra ofanzivni Slovaci napadaju jaku Belgiju! (VIDEO)

Dašasnji program na Evropskom prvenstvu otvara meč grupe E u kojem će se od 15.00 (Arena 1 premijum, RTS 1) u Minhenu sastati Rumunija i Ukrajina. Zatim će od 18.00 (Arena 1 premijum, RTS 1) u Frankfurtu, takođe u grupi E, snage odmeriti Belgija i Slovačka. Program zatvara utakmica grupe D, u kojoj će se u Dizeldorfu od 21.00 čas (Arena 1 premijum, RTS 1) sastati Austrija i Francuska.

17.06.2024

12:42

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija