• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

23.09.2023

10:00

Najveći albanski lobista u SAD podneo ostavku! Menendez napadao Vučića, sada je isplivala strašna istina!

EPA

Vesti

Najveći albanski lobista u SAD podneo ostavku! Menendez napadao Vučića, sada je isplivala strašna istina!

Podeli vest

Američki senator Robert Menendez privremeno je podneo ostavku na mesto predsednika Komiteta američkog Senata za spoljne poslove, prenosi BBC.

Lider većine u Senatu Čak Šumer saopštio je petak da je Robert Menendez odlučio da se povuče sa mesta predsednika komiteta "dok se stvar ne reši".

Menendez je odbio pozive kolega demokrata u svojoj matičnoj državi Nju Džersi da podnese ostavku na mesto senatora, navodi BBC.

Kancelarija američkog tužioca na Menhetnu tereti Menendeza i njegovu suprugu Nadin da su primali hiljade dolara mita u zamenu za korišćenje moći i uticaja kao senatora u korist biznismena iz Nju Džersija i činili usluge vladi Egipta, preneo je Rojters.

Foto: Dragan Đilas u društvu Roberta Medeza, Privatna arhiva

 

Tužioci su rekli da je mito uključivao gotovinu, zlato, uplate za hipoteku za kuću, nadoknadu za posao sa minimalnim zahtevima, luksuzno vozilo i druge stvari od vrednosti.

Robert Menendez i njegova supruga Nadin suočavaju se sa po tri tačke optužbe u vezi sa korupcijom i iznudom. Menendez je u Senatu od 2006, a bio je predsednik uticajnog komiteta američkog Senata za spoljne poslove.

On je takođe podneo ostavku 2015. godine, nakon što je optužen u Nju Džersiju da je primao mito od očnog lekara sa Floride, ali se to suđenje završilo 2017. godine, nakon što je ušlo u proceduralni zastoj, navodi BBC.

Tužioci traže da Menendezu bude oduzeta imovina, uključujući kuću u Nju Džersiju, "mercedes-benc" iz 2019. i oko 566.000 dolara u gotovini, zlatnim polugama i sredstvima sa bankovnog računa.

Foto: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objasnio ko je Bob Menendez

 

Poznat po izjavama protiv Vučića i ZSO

Menendez je u ovdašnjoj javnosti poznat po izjavama protiv formiranja Zajednice srpskih opština na Kosovu, favorizovanju Kosova i zalaganju za kažnjavanje Srbije, kao i po svojim opaskama na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Predsednik Vučić izjavio je četvrtak u Njujorku da je senator Mendez, koji ga je optuživao da je imao veze sa kriminalnim klanovima, a koji je nedavno uhapšen zbog sumnje da je primao mito, "najveći albanski lobista u američkom kongresu" i istakao da "lopovi uvek od sebe polaze".

Iskompromitovani Menendez ima i simpatizere u Srbiji. Smenjeni ministar Rade Basta, koji je postao ljuti opozicionar nakon što je izgubio fotelju u Nemanjinoj 11, svojevremeno se hvalio susretom sa američkim senatorom iz Nju Džersija.

Podsetimo, Menendez je bio među potpisnicima pisma predsedavajućih spoljnopolitičkim odborima SAD, Ujedinjenog kraljevstva i EU, kao i američkih kongresmena, koje je potpisalo više od 50 parlamentaraca, među njima i Menendez, a u kojem su od svojih vlada zatraži "kritičniji odnos prema Srbiji", ističući da politika Beograda "neće funkcionisati za Balkan".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Srbija je na putu ka vaskrsenju nacionalnog identiteta! Narod se dozvao pameti, ne dozvoljava da ga vode oni koji samo pljuju! (VIDEO)
Live TV

Srbija je na putu ka vaskrsenju nacionalnog identiteta! Narod se dozvao pameti, ne dozvoljava da ga vode oni koji samo pljuju! (VIDEO)

Jedna od glavnih promotera teorije da su Srbi zločinački narod Sonja Biserko, govorila je za ekstremistički portal Slobodna Bosna. Biserko je primetila jednu tačnu činjenicu, da Srbija ni na koji način neće u dogledno vreme priznati genocid u Srebrenici. Ovu izjavu komentarisao je gost "Info jutra" Informer televizije Bojan Borovčanin, predsednik udruženja građana "NIT".

17.06.2024

10:41

Kurti na svaki mogući način teroriše Srbe na Kosmetu! Cilj je da se čitavo srpsko stanovništvo zaplaši i protera! (VIDEO)
Live TV

Kurti na svaki mogući način teroriše Srbe na Kosmetu! Cilj je da se čitavo srpsko stanovništvo zaplaši i protera! (VIDEO)

U noći između petka i subote, sat vremena nakon ponoći, u centru Leposavića, privedena su dva maloletnika, zbog, kako su potvrdili, pevanja pesama na jednom rođendanu. Tzv. Kosovska policija ih je, kažu, prskala suzavcem i primenjivala silu sve do policijske stanice. Na ovu temu za Informer govorio je Ljubomir Đurić iz Centra za nacionalnu politiku.

17.06.2024

09:59

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija