• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.09.2023

22:12

S kim si - takav si! Basta se hvalio susretom sa Menendezom, a američki senator optužen za tešku korupciju!

Ata images/Reuters

Politika

S kim si - takav si! Basta se hvalio susretom sa Menendezom, a američki senator optužen za tešku korupciju!

Podeli vest

Smenjeni ministar Rade Basta, koji je postao ljuti opozicionar nakon što je izgubio fotelju u Nemanjinoj 11, svojevremeno se hvalio susretom sa Bobom Menendezom, američkim senatorom iz Nju Džersija i jednim od najvećih albanskih lobista u SAD.

Sada, kada su Menendez i njegova supruga optuženi za krivična dela primanja mita, Basta bi verovatno spalio fotografije koje je tako slavodobitno objavljivao na društvenim mrežama.

Ali, džaba.

Internet sve pamti, pa tako i Bastin post na Instagramu koji je objavio krajem jula ove godine.

- Još jedan susret sa senatorom Menendezom, predsedavajućim spoljnopolitičkog odbora Senata. Iskoristio sam priliku da u najboljem svetlu predstavim našu Srbiju i istaknem kako je potrebno da se okrenemo budućnosti da bismo krenuli dalje. Bili smo saveznici u prošlosti, važno je da budemo i u budućnosti! - napisao je tada Basta.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rade Basta (@rade.basta)

 

Podsetimo, optužnica protiv Menendeza i njegove supruge jedna je od top tema u svetskim medijima, a on i se terete da su primali hiljade dolara mita u zamenu za korišćenje Menendezove moći i uticaja kao senatora u korist biznismena iz Nju Džersija i činili usluge vladi Egipta.

Foto: Printscreen You Tube

 

 

O Menendezu danas je govorio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Sumirajući posetu Njujorku, gde je učestvovao na 78. sednici Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, Vučić je odgovarajući na pitanja novinara rekao da je Menendez "plaćena strana albanaca" i da će sve to sada polako izlaziti na videlo. 

Foto: printscreen

 

 

- Reč je o čoveku koji je najmoćniji albanski lobista i ne postoji niko ko je bio lošiji prema Srbima i ko je obavljao prljaviji posao u korist Albanaca od Boba Menendeza - rekao je Vučić novinarima na marginama zasedanja Generalne skupštine UN . 

Dodao je da je Menendez pokušavao da lobira i na Kipru i u Grčkoj za priznanje nezavisnosti tzv Kosova "jer je veoma uticajan i u Nikoziji i Atini". 

- Radio je sve što je mogao protiv nas. Kada vidite taj način, taj jezivi stil u kom nema argumentacije, ali poput kopca i jastreba stalno kidiše na svoju metu bilo je jasno da je on plaćena strana albanaca i sada će sve to polako izlaziti na videlo - rekao je predsednik. 
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija