• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

05.09.2023

13:33

(VIDEO) Apokaliptične scene iz Grčke lede krv u žilama: Olujno nevreme stiglo do Soluna, ima nastradalih!

Printscreen/Twitter

Vesti

(VIDEO) Apokaliptične scene iz Grčke lede krv u žilama: Olujno nevreme stiglo do Soluna, ima nastradalih!

Podeli vest

Veliko nevreme u Grčkoj odnelo prvu žrtvu.

Jedan muškarac poginuo je u poplavama u Volosu, u centralnoj Grčkoj, nakon što je oluja "Danijel" pogodila Tesaliju.

Vatrogasci su dobili poziv da spasu jednu osobu u Volosu, ali kada su stigli pronašli su mrtvog muškarca, objavio je grčki "I Katimerini".

Prema prognozi meteorologa, padavine se u tom delu Grčke očekuju i naredna 24 sata, a protekla noć je bila izuzetno teška u Volosu i celoj Tesaliji.

 

 

Javne i opštinske službe u Volosu i Tesaliji danas su zatvorene zbog vremenskih nepogoda i poplava. U centru grada Volosa poplavljeni su svi putevi, a na stotine automobila je blokirano i obustavljen je javni prevoz.

Primorsko odmaralište Milina, na jugu poluostrva Pilion, je poplavljeno, a u toj oblasti postoje i problemi u snabdevanju strujom.

 

 

Vodotok Krafsidonas, koji prolazi kroz Volos, prešao je granične nivoe odbrane od poplava za više od tri metra. Gradonačelnik Volosa Ahileas Beos i regionalni načelnik Tesalije Kostas Agorastos uputili su apele građanima da ostanu u svojim domovima zbog nepogoda.

Nevreme je zahvatilo i Solun, a do sada nema podataka da je izazvalo probleme.

Podsećamo, Civilna zaštita Grčke juče je upozorila na opasne vremenske prilike građane i turiste u oblastima Evija, Tesalija, Solun, Larisa, Pijerija, Sporada i Magnezija, dok se u većini zemlje očekuje pogoršanje vremena.

Grčka je od juče na udaru ciklona, koji će prema rečima meteorologa ovoj zemlji doneti loše vreme, olujan i orkanski vetar, obilne, ponegde i rekordne količine kiše, jake oluje, lokalne poplave, klizišta, visoke talase i pojavu morskih pijavica.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija