• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

28.08.2023

14:38

Grčka pojačava snage za gašenje požara, smrtonosna vatrena stihija bukti već 10 dana!

Tanjug/AP/Achilleas Chiras

Vesti

Grčka pojačava snage za gašenje požara, smrtonosna vatrena stihija bukti već 10 dana!

Podeli vest

Grčke vlasti su danas pojačale snage za gašenje požara u severoistočnom delu zemlje, gde veliki smrtonosni požar bukti već 10 dana.

Vatrogasna služba saopštila je da se 474 vatrogasca, uz podršku 100 vozila, sedam aviona i dva helikoptera, bore sa vatrom, prenosi AP.

U požaru u oblastima Aleksandropolis i Evros, u blizini granice sa Turskom, stradalo je 20 osoba.

Lokalne vlasti istražuju šta je izazvalo požar, koji je doveo do evakuacije više hiljada ljudi i uništio više od 77.000 hektara zemlje.

Grčka policija je dosad uhapsila 163 osobe, od kojih se 24 suočavaju sa optužbama koje se odnose na namerno podmetanje požara.

U gašenju požara širom Grčke učestvuju avioni koje su poslale Nemačka, Švedska, Hrvatska i Kipar, kao i vatrogasci iz velikog broja evropskih zemalja, među kojima je i Srbija.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija