• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.08.2023

14:20

Potresne slike mladića koji iz buktinje spašava životinje obišle svet! Nazivaju ga herojem Grčke, a sada se oglasila i njegova supruga! (FOTO)

EPA

Vesti

Potresne slike mladića koji iz buktinje spašava životinje obišle svet! Nazivaju ga herojem Grčke, a sada se oglasila i njegova supruga! (FOTO)

Podeli vest

Potresne slike ovih dana dolaze iz Grčke, ali su najviše pažnje privukle one na kojima mladić trčeći spasava životinje iz buktinje rizikujući svoj život.

Fotografije mladića koji trči da spase što više životinja iz požara koji je izbio u Filiju i proširio se na Parnitu obišle su ceo svet.

Na snimcima koje je objavila agencija Eurokinissi, mladi Leonidas Rodis u naručju drži psa, ali oslobađa i magarce i konje koji su bili zarobljeni u plamenu. Leonidisa su na društvenim mrežama nazvali "herojem Grčke", jer nije mario za svoj život da bis spasio ugrožena živa bića.

Oglasila se supruga

Nakon što je njegov podvig obišao planetu, oglasila se i njegova ponosna supruga.

- Onaj koga vidite kako trči u vatru da spase ova stvorenja je moj čovek! On je moj muž i otac deteta koje očekujemo - napisala je na društvenim mrežama.

 

 

- Za mene je on heroj svakog dana! Moj heroj - naglasila je.

U objavi je istakla i da sve njegovo herojstvo "pada u vodu" ako njihovo dete ne upozna oca.

Ponovo besne požari

Više požara gori širom Grčke, a stotine vatrogasaca i dobrovoljaca pokušava da se izbori sa vatrenim stihijama, mesec dana nakon što je veliki deo ostrva Rodos potpuno izgoreo.

Osim u Filiju, požari besne i u obližnjem grčkom lučkom gradu Aleksandrupolisu, gde su pacijenti lokalne bolnice evakuisani.

Podsećamo, spasioci su u utorak otkrili 18 spaljenih tela, za koje se veruje da su migranti, u ruralnoj oblasti u blizini šume Dadija u severnom regionu Evros koji se graniči sa Turskom, popularnom rutom za ljude sa Bliskog istoka i Azije koji traže ulazak u Evropsku uniju.

Do sada je 60 vatrogasaca povređeno u borbi sa vatrenom stihijom, potvrdio je danas portparol vatrogasne službe Joanis Artopios.

Požari podmetnuti?

Požari besne i u drugim delovima Evrope, ali na ostrvu Tenerifi španskog Kanarskog arhipelaga, u severozapadnoj Turskoj u blizini granice sa Grčkom, u Portugaliji i u Italiji požari su pod kontrolom, rekli su zvaničnici.

Grčki ministar za klimatsku krizu i civilnu zaštitu Vasilis Kikilijas izjavio je da su neki požari u blizini Atine namerno izazvani.

- Neki piromani podmeću požare, ugrožavaju šume, imovinu i pre svega ljudske živote. To što se dešava nije samo neprihvatljivo, već je zločin vredan prezira - rekao je Kikilias u izjavi za grčku televiziju.

Prema njegovim rečima devet požara je podmetnuto danas u razmaku od četiri sata u oblasti Avlona, u severnom podnožju planine Parnite u blizini Atine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija