• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/ria

14.08.2023

09:47

Vašingtonu treba čudo da sačuva Ukrajinu! Glavni "ratni jastreb" traži najradikalnije moguće poteze protiv Rusije i Kine!

Reuters/Shutterstock

Vesti

Vašingtonu treba čudo da sačuva Ukrajinu! Glavni "ratni jastreb" traži najradikalnije moguće poteze protiv Rusije i Kine!

Podeli vest

Neuspesi Kijeva u sprovođenju „kontraofanzive” leže u neodlučnosti zapadnih saveznika i lično predsednika SAD Džoa Bajdena, napisao je bivši američki savetnik za nacionalnu bezbednost Džon Bolton u članku u Volstrit džurnalu .

Prema Boltonu, nesposobnost Ukrajinaca da postignu ozbiljan uspeh je prirodan rezultat američke strategije usmerene isključivo na obuzdavanje snaga Ruske Federacije na frontu.

Istovremeno, stalne „debate” na Zapadu o isporuci oružja Ukrajini i moskovskoj nuklearnoj snazi takođe su inspirisale evropske lidere na „paralizujući oprez”, rekao je bivši savetnik američkog predsednika.

On je naglasio da Zapad, posebno Vašington, treba da „radikalno” preispita svoju politiku sankcija kako bi izvršio pritisak na Rusiju.

- Teorije o ograničavanju cena ruske nafte su propale, a zapadne sankcije imaju tendenciju da ostanu fragmentisane i ozbiljno nesprovedene. SAD i njihovi saveznici moraju da preduzmu masivnu reorganizaciju i modernizaciju alata, procedura i osoblja za sprovođenje sankcija - napisao je Bolton.

Istovremeno, Bela kuća, u okviru izgradnje strategije za Ukrajinu, takođe treba ozbiljnije da shvati kineski faktor, dodao je bivši savetnik.

Dakle, prema njegovom mišljenju, neophodno je i uvođenje niza sankcija Pekingu zbog podrške Moskvi.

Džon Bolton se naširoko smatra spoljnopolitičkim jastrebom i zagovornik je vojne akcije i promene režima od strane SAD u Iranu, Siriji, Libiji, Venecueli, Kubi, Jemenu i Severnoj Koreji. Član je Republikanske stranke. Njegovi politički stavovi opisani su kao nacionalistički i neokonzervativni. 

Bolton je bio savetnik za nacionalnu bezbednost u administraciji predsednika Donalda Trampa od aprila 2018. do septembra 2019. On je više puta pozivao na raskid iranskog nuklearnog sporazuma, iz kojeg su se SAD povukle u maju 2018.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija