• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

06.05.2024

17:00

Trnci u ruci su bili simptom opake bolesti! Nakon samo 3 meseca je preminula

Shutterstock

Zdravlje

Trnci u ruci su bili simptom opake bolesti! Nakon samo 3 meseca je preminula

Podeli vest

Trnci u levom zglobu su zapravo bili simptom tumora na mozgu.

Mark Smit i njegova supruga Sesilija su bili u braku 30 godina. Nakon što su proslavili Sesilijin 52. rođendan, život im se okrenuo naopačke. 

Jedan simptom, koji bi mnogi ignorisali, ispostavilo se da je bio znak opake bolesti, koja je zadesila Sesiliju. 

Mark je otkrio kako se to sve izdešavalo:

- Sećam se da mi je Sesilija rekla da ima čudan osećaj peckanja, trnjenja u levom zglobu, što smo pripisali trnu ili koprivi. Nekoliko dana kasnije, peckanje je počelo da se širi kroz Sesilijinu ruku.

U nemogućnosti da dođemo licem u lice do doktora, rečeno nam je da Sesilijini simptomi zvuče kao da ima sindrom karpalnog tunela (SKT).

U to vreme, ovo je zapravo imalo smisla jer je Sesilija doživljavala "osećaj peckanja ili bockanja, utrnulost, a ponekad i bol u ruci", kao što definicija sugeriše.

Foto: freepik

ruke

Zakazan joj je pregled za 12. april kod fizioterapeuta, koji je rekao Sesiliji da hitno treba kod neurologa, jer joj je leva ruka oslabila i osećaj trnjenja se proširio na levu nogu. Više nije izgledalo da je SKT opcija.

Probudili smo se 14. aprila i Sesilija fizički nije mogla da ustane iz kreveta. Odmah sam pozvao hitnu pomoć. Bolničari su stigli i počeli da postavljaju niz pitanja o Sesilijinim simptomima. Hteli su da znaju da li je Sesilija ranije bila na skeniranju. Odgovor je bio "ne" i preporučili su da odradi sva skeniranja.

Tada nam je rečeno da su skenovi otkrili abnormalni rast na mozgu, koji bi zahtevao dalju istragu. Dve nedelje kasnije su nam u bolnici rekli da Sesilija ima agresivan, neizlečiv tumor na mozgu.

Uz lečenje, njen životni vek bi bio 12 do 18 meseci.

Krajem marta osetila je peckanje u ruci, do kraja aprila izgubila je pokretljivost na levoj strani i zvanično joj je dijagnostikovan neizlečivi, po život opasan tumor mozga, do sredine maja, doživela je krvarenje u mozgu koje joj je na kraju oduzelo život - otkrio je Mark za TheSun.

Mark i njegova ćerka sada pokušavaju da podignu svest o značaju kontrole kao i da ne zanemarujete simptome.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Nacizam menja ruho i pretvara se u talog autošovinizma! Nemačka je uništila tradicionalnu porodicu! (VIDEO)
Live TV

Nacizam menja ruho i pretvara se u talog autošovinizma! Nemačka je uništila tradicionalnu porodicu! (VIDEO)

Od izlaska Velike Britanije iz EU mislili smo da će ova organizacija ojačati sebe. Od olaska Angele Merkel Evropa je došla na granicu rasula. U emisiji "Rat uživo" gosti su bili Dragan Vasiljković iz fondacije Kapetan Dragan i Mihajlo Olujić, geopolitički analitičar. Uživo u program javio se i novinar Vladimir Vidić, kao i novinar Dejan Jelača i dopisnik TV Informera Lazar Stević.

18.05.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12