• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/J.G.

17.09.2023

10:46

Kupila je polovne patike, a onda je krenuo pakao! Paraziti su joj položili jaja u nozi i napravili jezivi osip

Shutterstock

Zdravlje

Kupila je polovne patike, a onda je krenuo pakao! Paraziti su joj položili jaja u nozi i napravili jezivi osip

Podeli vest

Žena po imenu Beka Madon se zaklela da više nikada neće kupovati polovnu obuću, nakon što joj je izbio crveni osip, od patika koje je platila 4 funte.

Iako je u početku bila oduševljena polovnim patikama, Beka Madon je kasnije doživela pravi fijasko, s obzirom na to da je dobila šugu. U pitanju je veoma zarazno stanje kože, uzrokovano sitnim parazitima, koje se uvlače u kožu i polažu jaja.

Rekla je da ih je, kada su joj dostavljene kući, odložila na stalak za cipele, a zatim u vakum zapečaćenu kesu, dok se selila. Međutim, nakon što ih je prvi put nosila na porodičnoj rođendanskoj zabavi 4. septembra, izbio je jak osip na stopalima i gležnjevima.

U početku je sumnjala da bi to mogao biti ekcem, ali kada je osip počeo da joj se širi po nogama, pozvala je pomoć i otišla kod lekara opšte prakse.

Foto: freepik

patike

Doktorka je za zdravstveni problem okrivila ili šugu ili alergijsku reakciju na patike i prepisala joj lek.

- Kada sam se ujutru probudila nakon što sam obula cipele, primetila sam mali crveni osip na stopalu. Ponekad dobijem ekcem na licu, pa sam mislila da je to ista stvar; samo sam stavila malo svoje kreme protiv ekcema na stopalo. Međutim, u naredna dva dana osip se pogoršao. Uzela sam antihistaminike i onda sam počela da primećujem crvene tačke koje se dižu uz moje noge. Plašila sam se da je moja kuća možda puna šuge, ali na sreću niko u mojoj porodici nije imao osip - istakla je Beka, prenosi TheSun.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Kraj dinastije Zidan u Madridu nakon 23 godine!
Fudbal

Kraj dinastije Zidan u Madridu nakon 23 godine!

Više od dve decenije prošlo je od kako je prvi iz porodice Zidan kročio na "Santijago Bernabeu", od tada sve od 30. juna uvek je makar jedan bio deo "kraljevskog kluba", ali odlaskom Tea i Elijaza - dinastija se završava.

28.05.2024

23:41

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Novi olimpijski bazen za nove šampione!
Futog

Novi olimpijski bazen za nove šampione!

Prеmijеr Miloš Vučеvić i gradonačеlnik Novog Sada Milan Đurić, sa ministrom građevinarstva Goranom Vеsićеm i prеdsеdnicom Pokrajinskе vladе Majom Gojković, obišli su u Futogu završne radove na Sportskom kompleksu u oviru koga je i nov olimpijski bazen.

28.05.2024

18:54

Da l' da gledaš il' da jedeš! Darko je vatrgosac, ali i vrstan umetnik!
Srbija

Da l' da gledaš il' da jedeš! Darko je vatrgosac, ali i vrstan umetnik!

Vatrogasac Darko Sinđelić iz Ivanjice ima nesvakidašnji hobi. Za neke je to umetnost, jer kako nazvati skulpture koje on pravi rezbarenjem voća i povrća! Njegova dela sve češće krase stolove na veseljima u Čačku i okolini, ali se za ovo neobično umeće jednog vatrogasca čulo i u čitavoj Zapadnoj Srbiji.

28.05.2024

15:31